Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚj Magyarország Fejlesztési Terv

Kapcsolódó oldal:  Új Magyarország Fejlesztési Terv

Lezárultak a tárgyalások az Új Magyarország Fejlesztési Tervről az Európai Bizottság és a magyar kormány között. A várható változások eredményeként még több pénz jut majd a foglalkoztatás és a gazdasági növekedés céljainak elérésére, miközben az eredetileg tervezettnél kicsivel kevesebb a közlekedésfejlesztésre.

Foglalkoztatás és növekedés - 2007-2013 Hazánk 2007 és 2013 között 22,4 milliárd eurós uniós támogatásban részesül, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Ez uniós adófizetők pénze, amely a vidékfejlesztési támogatásokkal együtt közel 8000 milliárd forint. E hatalmas összeg sikeres felhasználásával megerősíthetjük meglévő adottságainkat, és felszámolhatjuk azokat az akadályokat és visszahúzó-erőket, amelyek gátolják fejlődésünket.

Néhány éven belül soha nem látott növekedésnek indulhat a gazdaság, ha versenytársainkra figyelve megtaláljuk saját kitörési pontjainkat. A legtehetségesebbek kiugró teljesítménye közös jólétünk feltétele. Ha támogatjuk a társadalom megújulását, nőni fog a foglalkoztatottak száma és jelentős mértékben csökken a szegénység.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfontosabb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében hat kiemelt területen indít el összehangolt állami és uniós fejlesztéseket: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben. (NFÜ)

További információk:

ÚMFT operatív programok  
Lezárultak az Új Magyarország Fejlesztési Tervről szóló tárgyalások  
Pályázati felhívás arculat tervezésre  
Szakértői egyeztetésen az első pályázati kiírások  
Társadalmi vitán az Új Magyarország Fejlesztési Terv  
ÚMFT Akciótervek SKV Tematikájának társadalmi egyeztetése  
Eseti bizottság  
Pályázatok  

ÚMFT Akciótervek 2009-2010  
ÚMFT Akciótervek 2007-2008  
Új Magyarország Fejlesztési Terv magyar és angol nyelvű dokumentumai  

NFÜ  2009.05.03.