Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Üdülőt vásárolt a Waberer's

A Balaton-parti stranddal rendelkező üdülőt a társaság megvásárolta és egy több éves felújítási programmal korszerűsíti.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója ünnepség keretében átadták rendeltetésének Európa harmadik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata 100 szobás üdülőjét és rekreációs központját.

A fejlesztésekkel együtt a beruházás összköltsége meghaladja az egymilliárd forintot. Évente összesen ezer alkalmazott és családja pihenhet egy-egy hetet kedvezményesen a Waberer's Club Hotelben, főszezonban.

Az üdülőben a korszerűsített szobák, illetve lakosztályok mellett a sportolási lehetőségek széles választéka várja a dolgozókat. Műfüves labdarúgó-, strandröplabda-, kombinált kézi- és kosárlabdapálya, petang illetve pingpong felszerelés, valamint számtalan vízi sport eszközei állnak rendelkezésre.

Az üdülő beruházás kiegészíti a Waberer's szociális gondoskodási intézményrendszerét: a Waberer's Alapítvány által a rászorulóknak nyújtott támogatást, a gyermeknevelési hozzájárulást, a folyamatos betegállományba kerültekről való gondoskodást. Az egy éves balesetmentes közlekedésért a gépjárművezetők 200 ezer forint hűségjutalmat kapnak. A vállalat finanszírozza évente 100 hivatásos gépjárművezető E kategóriás kiképzését, enyhítve ezzel a sofőrhiányt.

A társaság, amely 2014-ben ismét kétszámjegyű árbevétel növekedést ért el, 5500 munkavállalót foglalkoztat, 1500 fővel többet, mint két évvel ezelőtt.

A cég járművei és gépjárművezetői tavaly 2 millió fuvarmegbízást teljesítettek és 500 millió kilométert tettek meg Európa útjain, tíz százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A fejlesztések eredményként, valamint a takarékos vezetés ösztönzésének köszönhetően a 3300 kamion fajlagos üzemanyag-fogyasztása egy év alatt 2,5 százalékkal csökkent. Ez önmagában több millió liter fel nem használt gázolajat jelent. A károsanyag-kibocsátás egy év alatt sok ezer tonnával csökkent.
(logsped)

2015.05.31.