Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az Üdülési Csekk adókedvezménye 2011 október 1-től megszűnik

Kapcsolódó oldal:  Az Üdülési Csekk adókedvezménye 2011 október 1-től megszűnik

2011. október 1-jétől kikerül a kedvezményesen adható béren kívüli juttatások köréből az Üdülési Csekk - a 2011. július 14.-én meghirdetett, 2011. évi XCVI. törvény értelmében.

A turisztikai piac több szereplője aggódott a kedvezmény megszűnése, illetve az Üdülési Csekk 2012-es kivezetése miatt, a Széchenyi Pihenőkártya megjelenésével azonban ezután is megmarad a lehetőség a munkavállalók számára, hogy béren kívüli juttatásaik egy részét üdülési célra használják fel - fogalmaz az OTP sajtóközleménye.

A 2011. október 1-jén hatályba lépő új törvényi szabályozások értelmében az ezután folyósított Üdülési Csekkek már nem tartoznak a kedvezményesen adható béren kívüli juttatások közé. Az a munkáltató, aki eddig nem adta át munkavállalói részére a tervezett cafeteria-elemeket, hasonló formában gondoskodhat dolgozóiról, például a néhány hónapja indult, de már így is szép eredményeket produkáló Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) segítségével.

A Széchenyi Pihenőkártyát a magyar piacon elsőként kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. bízik az új, elektronikus kártya alapú juttatás sikerében és folyamatosan bővülő hálózatával felkészült a kártya tömeges igénylésére és használatára. Már több mint ezer elfogadóhely áll a kártyabirtokosok rendelkezésére, hogy kiválasszák a legmegfelelőbbet pihenésükre. Az elfogadóhelyek száma év végére várhatóan meghaladja majd a 3.000-et.

"A cafeteria-rendszerben zajló jelentős változások arra utalnak, hogy a jövőben egyre nagyobb hangsúly helyeződik majd az elektronikus, kártya alapú juttatásokra.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nél már több éve kiemelt figyelmet szenteltünk az ez irányú fejlesztéseknek, amit bizonyít a Cafeteria kártyával szerzett három éves tapasztalatunk, valamint az a tény, hogy a magyar piacon elsőként tettük elérhetővé az OTP Széchenyi Pihenőkártyát.

Úgy véljük, hogy partnereink számára előnyt jelent, hogy már a jogszabályváltozás időpontjában egy működő és hatékony alternatívát tudunk felkínálni"- vázolta a jelenlegi helyzetet Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. (logsped)

2011.09.28.