Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Tőzsdére megy a Waberer's

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tegnap közzétette, hogy a szállítmányozási, logisztikai iparban jelen lévő Waberer's International Zrt. részvényeit felveszi a terméklistájára: 14,65 millió részvényről van szó, egyenként 0,35 euró névértéken, amelyek összesített névértéke 5,128 millió euró. (nol)

A Waberer's papírjai ugyan bekerülnek a tőzsdére, ám azokkal egyelőre nem lehet kereskedni, az első kereskedési nap még nem lett meghatározva. Ezt a bevezetési naptól számított 90 napon belül kérelmezheti. Miután a feltételek teljesítése nem lehet gond, elemzők úgy vélik, a tényleges tőzsdére lépés az év vége előtt megtörténik.

Kérdés, milyen árfolyamon. Erről az árulkodhat, hogy Wáberer György, a cég legnagyobb résztulajdonosa korábban a Reutersnek arról beszélt, hogy a kibocsátás 50-100millió euró lehet. Az első kereskedési nap idejéről elemzők anynyit mondtak, a tőzsde felé kacsingató társaság az intézményi befektetőket meg szokta keresni "ajánlatával", azaz valamiféle roadshow-t tart.

Lapunk által megkérdezett alapkezelők úgy tájékoztattak, hogy ilyen megkeresés még nem érkezett hozzájuk, vagyis a piacra lépés nem a közeli hetekre várható.

Egyikük hangsúlyozta, hogy a Waberer's olyan méretű és jelentőségű vállalat, amely az intézményi és a magánbefektetők érdeklődését is bizonyosan felkelti, s most éppen ez jelenti a legjobb hírt. Ez, valamint a jegybank érdeklődése a BÉT iránt azt az üzenetet hordozza: "van még élet a területen".
(logsped)

2015.10.07.