Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A törökszentmiklósi ipari park uniós forrásból bővül

Kapcsolódó oldal:  A törökszentmiklósi ipari park uniós forrásból bővül

Törökszentmiklós kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a hagyományos mezőgazdasági termelésre építve a térség ipari és logisztikai központjává fejlődhessen.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntőbeszédet mondott az ipari park szolgáltatásait fejlesztő beruházás alapkőletételén, 2011. február 24-én, Törökszentmiklóson.

Hegmanné Nemes Sára hangsúlyozta, hogy a helyi gazdasági környezet fejlesztésének fontosságát az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési programja is elismeri. Az államtitkár jelezte: a kormány támogatja a települések törekvéseit versenyképességük erősítésére.

A beruházás keretében tovább bővül az ipari park meglévő infrastruktúrája, iparvágány létesül, egy közel 600 m2-es inkubátorház és egy 3100 m2-es gyártócsarnok épül. A fejlesztések összes költsége közel egymilliárd forint.

A törökszentmiklósi projekt részben uniós forrásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A város félmilliárd forint önerővel egészíti ki az Észak-Alföldi Operatív Programban elnyert félmilliárd forint támogatást. (logsped)

2011.03.08.