Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Termelés-Logistic-Centrum új csarnokot épít

Kapcsolódó oldal:  A Termelés-Logistic-Centrum új csarnokot épít

Új termelőcsarnokot épít a balatonfüredi Termelés-Logistic-Centrum Kft. A 1,1 milliárd forintos beruházással hatvan új munkahelyet hoznak létre - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A tervezett modern ipari üzemcsarnokhoz az Új Széchenyi Tervtől 301 millió forintos támogatást nyertek; a projekt keretein belül eszközök beszerzése, ingatlan és infrastrukturális technológiafejlesztés valósul meg - közölték.

A 3400 négyzetméteres csarnok előkészítő munkálatait - régi épületek elbontását, az alépítmények létrehozását - tavaly kezdte meg a cég, decemberben pedig letették a csarnok alapkövét. A projekt két ütemben valósul meg, a 3400 négyzetméteres csarnokot megépítése után egy újabb, 2500 négyzetméteressel bővítik 2014 áprilisáig.

Erich Sennebogen német vállalkozó 1993-ban alapította Termelés-Logistic-Centrum Kft.-t, célja egy kiváló minőségű, hegesztett acélszerkezeti elemeket gyártó és szerelő üzem létrehozása volt.

A Sennebogen Maschinenfabrik GmbH balatonfüredi leányvállalata a TLC Kft. ma Balatonfüred legnagyobb munkaadójaként csaknem 300 embert foglalkoztat a Balaton partján elterülő 12 hektáros területén működő 5 üzemcsarnokában.

A cég rövid távú céljai között szerepel a mai 116 férőhelyes Hajógyári Kikötő 300 férőhelyesre bővítése és olyan további szolgáltatások, mint hajók javítása, téli tárolásuk bevezetése. (logsped)

2013.01.04.