Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Terjeszkedik a Pepco diszkontlánc

Megnyitották a Pepco diszkont kereskedelmi lánc tizenharmadik üzletét Magyarországon. (realista.hu)

A dél-afrikai Pepkor Holding, nemzetközi diszkont kereskedőláncként jelenleg az afrikai kontinensen, Ausztráliában és Európa számos országában működteti üzletláncát.

Az első európai Pepco-üzletek 2004-ben Lengyelországban nyíltak meg. A Pepco a lengyel piacon piacvezető diszkont ruházati és háztartási eszközöket forgalmazó kereskedelmi lánccá nőtte ki magát, több mint 500 üzlettel és 4000 alkalmazottal. 2013-ban megkezdte terjeszkedését Csehországban és Szlovákiában is.

A Pepco 2015-ben folytatta expanzióját és májusban két budapesti üzlettel lépett a magyar piacra, melyeket számos vidéki város követett.Jelenlegi tervei között szerepel az év végéig további 30 üzlet megnyitása a fővárosban és vidéken egyaránt. 2015 végéig hozzávetőlegesen 180-200 új munkahelyet teremt a Pepco Magyarországon.

A Pepco tervei között szerepel, hogy az elkövetkezendő 3-5 évben további 80-100 magyarországi üzletet nyit az ország számos pontján.

A cég közleménye szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium üdvözli, hogy a Pepkor Holding nagy volumenű magyarországi beruházásával a dél-afrikai vállalatok ez ideig megvalósított hazai tőkebefektetései immár meghaladják a 260 millió dollárt. A Pepco üzletlánc magyarországi kiépítése hosszú távon mintegy 1200 munkahelyet teremt.
(logsped)

További információk:2015.09.28.