Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Télen is lesz közvetlen légi járat Pekingbe

Túlélte az első szezont a tavasszal indított Budapest-Peking légi járat, télen azonban heti négy helyett csak három alkalommal érkezik az Air China Airbus A330-200-asa Ferihegyre. (NG)

Szárnyaltak a fapadosok Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont-légitársaságai júliusban az előző év azonos időszakához képest - derül ki a társaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikákból. A legnagyobb mértékben, 11 százalékkal az ír Ryanair növelte forgalmát: a tavaly júliusi 9,1 millió után 11 százalékkal 10,1 millió utast regisztrált, a járatok töltöttsége pedig 4 százalékponttal 95 százalékra javult.

Az angol easyJet az év hetedik hónapjában 7 millió utast szállított, szemben a tavaly júliusi 6,4 millióval, ez 9,4 százalékos javulásnak felel meg. A Norwegian Air Shuttle szintén rekordméretű utasforgalomról számolt be: 2,7 millióan repültek a cég járatain júliusban, ez 8 százalékkal magasabb a 2014. júliusi szinthez képest.

Felülvizsgálja a Peking-Minszk-Budapest-Peking útvonalon a járatok sűrűségét az Air China a téli szezonban. A várható kereslet alapján heti 3 járatot működtetnek október 25-től - értesült az Airlineroute.net. Mint ismert, jelenleg a nyári szezonban ezen az útvonalon heti négy alkalommal járnak a háromszögesített (Pekingből Minszken át Budapestre közlekedő) útvonalon.

A légitársaság kétosztályos székezésű, 237 utas szállítására képes Airbus A330-200-as repülőgépei hétfőn, szerdán és pénteken helyi idő szerint 13 órakor indulnak Pekingből, majd rövid minszki megállást követően 18.40-kor érkeznek meg Budapestre; az utazás teljes időtartama 12 óra 40 perc.

A kínai nemzeti légitársaság május 1-jétől indított járatot a budapesti repülőtérre, amely azóta is hetente négy alkalommal közlekedik.Az Airportal.hu információi szerint a járat jó töltöttségi mutatókkal közlekedik Budapest és Peking között, és áruszállítási kapacitásának töltése is meglepően jól alakul. Siker, hogy a kínai légitársaság a korábban szezonális jelleggel bejelentett járatát megtartja a téli menetrendben is.

A heti járatszámcsökkentés azonban arra utalhat, hogy ősztől tavaszig kisebb lesz a kereslet
(logsped)

2015.08.08.