Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Távmunka Konferencia 2009

Kapcsolódó oldal:  



VIII Országos Távmunka Konferencia 2009

Ismét megrendezik, immár nyolcadik alkalommal az Országos Távmunka Konferenciát a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és szakmai tanácsadó testülete, a Távmunka Tanács, valamint a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ közös szervezésében - közölte Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, a Távmunka Tanács elnöke a tanács keddi ülését követően.

A tárca államtitkársága közleményében emlékeztet arra, hogy a távmunka alkalmazásának ösztönzésével a minisztérium szakmapolitikai célja a foglalkoztatás és a versenyképesség növelése, az esélyegyenlőség biztosítása, a hátrányos helyzetben, illetve fogyatékkal élők visszatalálásának segítése a munka világába.

A minisztérium több egymásra épülő intézkedéssel kívánja megvalósítani az uniós költségvetési ciklus végére, hogy a távmunkás foglalkoztatás elérje az összes foglalkoztatott 8-10 százalékát.

Ma Magyarországon a munkavállalók mintegy 5 százaléka dolgozik távmunkában, ami igen jelentős előrelépés a 2002-es 2 százalékról, de még mindig elmarad az Európai Unió 13-14 százalékos átlagától. A VIII. Országos Távmunka Konferenciát december 3-án rendezik Budapesten - tartalmazza a közlemény. (mfor)

2009.10.21.