Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTatabányai Ipari Parkban ipari innovációt támogató beruházás

Kapcsolódó oldal:  Tatabányai Ipari Parkban ipari innovációt támogató beruházás indult

A közelmultban került sor a Tatabányai Ipari Parkban létesülő IPTECH-INNO Ipari Technológiai Innovációs Központ alapkőletételére.

Magyarország ötödik legnagyobb ipari parkja Tatabányán több, mint ötezer ember számára biztosít munkalehetőséget. Az ipari park központi részén, 1 hektáros területen kezdődik meg az ipari innovációs központ felépítése, amely innovatív vállalkozások számára biztosít fejlesztő irodákat, várhatóan újabb 70-80 munkahelyet teremtve a magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési területen.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert, mintegy 284 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

A központ létrehozása hozzájárul Tatabánya és az egész régió versenyképességének erősödéséhez, a korszerű környezettudományi technológiák, a megújuló energiaforrások hasznosítása terén elősegíti a vállalkozások együttműködését, a technológiai transzfer folyamatokat, az egyetemi, főiskolai eredmények ipari alkalmazását. (logsped)

További információk:2010.09.29.