Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Elektronikai tanműhely zalaegerszegi a ipari parkban

Kapcsolódó oldal:  Vállalati tanműhely a Flextronics Kft. zalaegerszegi ipari parkjában

Vállalati elektronikai tanműhelyt adott át pénteken a Flextronics Kft. zalaegerszegi ipari parkjában. A beruházás 150 millió forintba került, a nemzetközi cég maga finanszírozta.

"Az oktatás színvonalának emelése, és a munkaerőpiaci igényekhez való igazítása volt a cél, amikor egy évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy létrehozzuk ezt a tanműhelyt" - mondta a Flextronics International (FI) zalaegerszegi ipari parkjának ügyvezetője. Nicolas Vil hangsúlyozta: a cég piaci helyzete egyre több magasan kvalifikált szakember foglalkoztatását kívánja meg.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Tarcsi Gyula rámutatott: a hazai képzési rendszer még mindig lomha, csak nagy késéssel képes követni a munkaerőpiac várakozásait. Itt viszont világszínvonalú szakmai képzést kapnak és ugyancsak világszínvonalú munkakultúrát sajátíthatnak el a tanulók.

A Flextronics zalaegerszegi letelepedése, 1996 óta a megye legnagyobb munkaadója - jelenleg mintegy ötezer alkalmazottja van, és tavasszal további létszámbővítést terveznek - közölte Varjasi Veronika humánerőforrás-projektvezető.

Mivel Zalaegerszegen működik a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának kihelyezett tagozata, ahol szintén mechatronikai és gyártástechnológia-informatikai szakembereket képeznek, ez további együttműködést generál a FI és a város oktatási intézményei között. Ennek azért is jelentősége van, mert a multicég a közelmúltban éppen ide telepítette egyik fejlesztő-bázisát - mondta a tanműhely átadásán Zalaegerszeg polgármestere, Gyimesi Endre.

Flex LTD
8660 Tab Munkás utca 28
Telefon: 06 (84) 526 000
(mfor)
(logsped)

További információk:

Zalaegerszegi Ipari Park  


2008.02.18.