Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Folytatódik az Szolnoki Ipari Park fejlesztése 2011-ben

Kapcsolódó oldal:  



Folytatódik az Szolnoki Ipari Park fejlesztése 2011-ben

Vállalkozói házak építésével folytatódik Szolnokon a helyi ipari park vonzerejének növelését célzó, közel 650 millió forintos beruházás tavasszal - közölte a létesítményt működtető Gima Szolnok Ipari Park Kft. ügyvezetője.

Koós László elmondta: hamarosan elkezdődhet a fejlesztés építményi részének megvalósítása, ennek részeként két vállalkozói ház épül a területen, kivitelezésük a tervek szerint június elejéig befejeződik. Ezek a létesítmények lényegében ipari csarnokok lesznek, alapterületük együttesen megközelíti majd a kétezer négyzetmétert. A beruházók szándékai szerint kis- és közepes méretű vállalkozásoknak adnak majd otthont, új munkahelyeket teremtve a Tisza-parti megyeszékhelyen, illetve annak térségében.

A projekttel párhuzamosan a Gima Szolnok Ipari Park Kft. kedvező üzleti konstrukciókat dolgozott ki a betelepülni szándékozó kis- és középvállalkozások számára. Emellett minden szakmai támogatást megad a cégek telephely-fejlesztési igényeinek kielégítéséhez is - hangsúlyozta a vezető. Jelezte: az üzemeltető társaság átfogó módon segíti a kkv-k beruházásainak megvalósítását a telephely-létesítéstől a tervezés fázisán és a megvalósításon keresztül egészen a gazdaságos telephely-üzemeltetésig.

A szolnoki ipari parkban most folyó, összességében megközelítőleg nettó 650 millió forint értékű korszerűsítés, illetve bővítés pénzügyi forrásainak ötven százalékát a kft. korábban pályázaton nyerte el az Észak-alföldi operatív program keretében. Az építkezés így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A 2010 őszén lezárult első ütemében kiépült a fejlesztési terület főfeltáró útja: az Újszászi útnak a Nagysándor József út és a Budapest-Szolnok-vasútvonal közti, mintegy 1400 méter hosszú, teljesen közművesített szakasza. Ezzel a város "ipari park" címmel rendelkező területének egy újabb, 10 hektáros darabja vált betelepítésre alkalmassá Szolnok határában.

Az ide érkező vállalkozások immár az új műúton keresztül két irányból is közvetlenül elérhetik a 4-es és a 32-es főutat. Emellett vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezetés, villany-, gáz-, hírközlési és közvilágítási hálózat áll a jövőben kiépülő telephelyek rendelkezésére. (MNO)

További információk:



2011.02.07.