Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Szociális segély

Kapcsolódó oldal:  Fontos  

Szociális segélyek összege 2016-ban
Szociális (járási és önkormányzati) segélyek mértéke 2016-ban

- Foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22.800 Ft.

- Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás (EGYT) 46.662 Ft. havonta (A nettó közfoglalkoztatási bér 90%-a)

- Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás (EGYT) 23.862 Ft. havonta (ha az EGYT-re jogosult családjának egyik tagja foglalkoztatást helyettesítő támogatásra is jogosultt)

Települési támogatás eseti vagy egy adott időszakra meghatározott havi rendszerességgel is folyósítható 2016-ban. Elsősorban olyan családok számára indokolt települési támogatást folyósítani, akik váratlanul nehéz élethelyzetbe kerültek (például haláleset, természeti kár) által.
a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők. (MTI)
(logsped)
2015.02.28.
A segélyezési rendszer úgy alakul át a szociális és foglalkoztatási törvények hétfőnelfogadott módosításával, hogy a hangsúly a pénzbeli ellátások helyett az aktív eszközökre: a közfoglalkoztatásban és a képzésben, illetve a munkaerő-piaci programokban való részvételre helyeződik át. (HGV)
(logsped)
2008.12.26.