Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Két év múlva repülhetünk a szentkirályszabadjai repülőtérről

A szentkirályszabadjai egykori katonai repülőteret tulajdonló BudaWest Airport Holding Zrt. három és fél milliárd forintos fejlesztést valósít meg.


A képen a reptér leendő terminálja


A szentkirályszabadjai egykori katonai repülőteret tulajdonló BudaWest Airport Holding Zrt. három és fél milliárd forintos fejlesztést valósít meg, két év múlva az új polgári repülőtér már gépeket fog fogadni - mondta Kárpáti Zoltán, a cég igazgatósági tagja.

Kárpáti Zoltán hangsúlyozta, hogy két év alatt fel kell újítaniuk a kifutópályát, az irányítótornyot, fénytechnikát és irányítórendszert kell telepíteniük, illetőleg megépíteni az utasterminált. Ez három és fél milliárdból kihozható, a költséget teljesen a BudaWest állja - jegyezte meg. Kárpáti Zoltán közölte azt is, hogy a repülőtér melletti területeken ipari, logisztikai park valósul meg, épül egy kereskedelmi-szórakoztató központ is, illetve BudaWest bizniszparkot létesítenek. Ez 12 milliárd forintba kerül majd - tette hozzá a cég képviselője.

Kárpáti Zoltán megjegyezte, hogy a beruházás idei kezdete a tervekhez képest csúszik amiatt, hogy a területen érdekelt két önkormányzat – Szentkirályszabadja és Veszprém - a rendezési tervei módosítását csak szeptemberre tudja végrehajtani. (budawestairport)
(logsped)

További információk:2008.06.18.