Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Szentesi ipari parkot fejlesztik

Kapcsolódó oldal:  A szentesi ipari parkot fejlesztik

A következő három évben háromszázhatvannégymillió forintos összköltséggel fejlesztik a szentesi ipari parkot amely a Dél-Alföld egyik legnagyobb ilyen létesítménye - jelentette be Szirbik Imre polgármester.

A százötven hektáros ipari park első üteme a terveknek megfelelően betelepült, jelenleg harminc vállalkozás működik itt, mintegy háromezer-nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztatva - közölte a politikus a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat a Dél-Alföldi Operatív Program egy pályázatán száznyolcvankétmillió forint támogatást nyert az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére. Ennek köszönhetően 2010-ig korszerűsítik és bővítik az úthálózatot, valamint kiépítik a telekhatárokig a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezetékeket. A beruházáshoz szükséges további forrást az önkormányzat biztosítja.

Az ipari park északi részén ezer-háromezer négyzetméteres parcellákat alakítanak ki a kisebb helyi cégeknek. A "vállalkozói faluba" elsősorban azokat a szentesi termelő és szolgáltató cégeket várják, amelyek telephelyüket kinőtték, vagy lakóövezetben folytatják tevékenységüket - hangsúlyozta Bocskay István, önkormányzati főtanácsos.

A park keleti zónájában a tervek szerint egy hő- és villamos energiát előállító biomassza-erőmű települ. A vállalkozásoknak versenyelőnyt jelent majd, hogy az erőmű a jelenlegi piaci árnál kedvezőbb konstrukcióban tud majd számukra energiát szolgáltatni.

Az ipari park déli részén olyan kis- és középvállalkozásoknak alakítanak ki parcellákat, amelyek az országos vagy régiós piacokra kívánnak kilépni. A betelepülés ideális lehet például a kecskeméti Mercedes-gyár beszállítóinak.

Az önkormányzat a korábbi laktanya épületeinek rekonstrukciójával egy modern innovációs övezetet is kialakítana. A beruházás tervei egy Interreg pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően már el is készültek. (DM)

További információk:

Szentesi ipari park  

2008.08.28.