Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Szén-dioxid-mentes szállítást ígér a DHL 2050-re

A Deutsche Post DHL 2050-re megszűntetik a logisztikai tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátást.

A szén-dioxid-mentes szállítás víziója fokozatosan valósul meg: 4 köztes célkitűzés támogatja, melyeket a vállalat 2025-ig teljesít saját, GoGreen elnevezésű környezetvédelmi programjának keretében. "Az első ezek közül, hogy a vállalatcsoport 2025-ig világszinten 50%-kal csökkenti szén-dioxid kibocsátását a 2007-es évhez képest" - mondta el Bándli Zoltán, a DHL Express magyarországi ügyvezető igazgatója.



"E cél eléréséhez a saját tulajdonban lévő, csomagfelvételt és kézbesítést végző járművek 70%-át környezetkímélő járművekre cseréljük a következő 8 évben, illetve az általunk szállított minden második küldemény zöld szállítási megoldással ér majd célba" - tette hozzá a szakember. A változásban a DP DHL dolgozóinak is jelentős szerepet szán: az alkalmazottak 80%-át 2025-ig szakértői képzésben részesítik, és aktívan bevonják a környezet- és klímavédelmi tevékenységekbe.

A vállalat célul tűzte ki azt is, hogy piacvezetővé váljon a zöld logisztika területén: növelje zöld szolgáltatásainak kínálatát, melyek révén partnereit is hozzásegítheti saját környezeti céljainak megvalósításához. A 2015 óta Magyarországon is elérhető DHL GOGREEN szolgáltatás a küldemények szállítása során kibocsátott szén-dioxid mennyiséget méri, illetve semlegesíti olyan globális környezetvédelmi projektek révén, mint például az erdőtelepítés. A GOGREEN riportok pontos képet adnak a partnerek számára a szállításokhoz kapcsolódó szén-dioxid mennyiségről: megmutatják, hogy adott hónapban mekkora volt a cég ökológiai lábnyoma, melyet szállítási módok alapján, régiók szerint, vagy akár célországonként is le lehet bontani.

Bár az eredmények 2025-re lesznek igazán látványosak, a DHL Express továbbra is fenntartja helyi környezetvédelmi programját, melynek legfontosabb elemei a hazai gépjármű flotta folyamatos korszerűsítése, a járatok és a helyi hálózat hatékony kihasználása, az újrahasznosított csomagolóanyagok alkalmazása, a felelős gyártásból származó termékek előnyben részesítése, valamint a szelektív hulladékgyűjtés.
(logsped)

2017.04.02.