Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Székesfehérvári Alba Ipari Zóna Ipari Parkban elkészült az inkubátorház

Kapcsolódó oldal:  A Székesfehérvári Alba Ipari Zóna Ipari Parkban elkészült az inkubátorház

Inkubátorházat épített Székesfehérváron, az Alba Ipari Zóna Ipari Parkban a Maros Kft.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 79 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával tető alá hozott létesítményt szerdán avatták fel.

Az 1510 négyzetméter alapterületű épületben tíz-tizenegy kezdő vállalkozás talált, illetve talál helyet, s vehet igénybe az indulását könnyítő infrastruktúrát és szolgáltatásokat. A kiadó helyiségek többsége már elkelt, csupán három-négy iroda, illetve egy több részre osztható ötszázhetven négyzetméter alapterületű műhely vár még betelepülőre - mondta az átadás alkalmából Tóth Ferenc, a kft. ügyvezetője.

A közép-dunántúli régióban tizennyolc inkubátorház épült az elmúlt időszakban. Közülük kilenc Fejér megyében készült el, a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán nyert 1,5 milliárd forintos támogatással további három nyertes projekt megvalósítása kezdődhet meg - mondta Cser-Palkovics András, a regionális fejlesztési tanács elnöke. A kezdő vállalkozásokat befogadó és segítő inkubátorházak építése jól szolgálja a gazdaság élénkítését - tette hozzá - tette hozzá.

Székesfehérvár új inkubátorházának helyet adó Alba Ipari Zóna kialakítása az 1990-as évek közepén kezdődött egy hatvankét hektáros egykori lucernaföldön, százegymillió forint kezdőtőkével. A területen ma negyvenhét vállalkozás dolgozik, s az általuk beruházott érték tizennégy milliárd forint. A betelepült vállalkozások többsége hazai tulajdonú kis-és középvállalkozás - mondta el az Alba Ipari Zóna Kft. képviselője.

Bódizs Tamás tájékoztatása szerint további nyolc-kilenc cég pályázik a betelepülésre, a kft. pedig további területeket kíván bevonni az infrastruktúra fejlesztésébe.

Maros Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
8000 Székesfehérvár Babér u. 1
Telefon: 06 (22) 327 212
(logsped)

További információk:2010.09.26.