Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A szegedi Délép Ipari Parkban megújult a víz és csatornahálózat

Kapcsolódó oldal:  A szegedi DÉLÉP Ipari Parkban megújult a víz és csatornahálózat

Uniós támogatással, 200 millió forintból megújult a víz- és csatornahálózat a szegedi Délép Ipari Parkban. A fejlesztések az elkövetkező években folytatódnak

56 tulajdonos, 75 vállalkozás, 910 munkahely - ez a három adat jellemzi a legjobban a volt házgyár közel 42 hektáros területét, a Délép Ipari Parkot. A 2002 óta hivatalosan is ipari parknak számító övezet azonban az eltelt 20 évben támogatás híján csak szenvedett a régi infrastruktúra miatt.

Mint ahogy azt tegnapi sajtótájékoztatóján Mura Mészáros József, az ipari parkot működtető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, korábban a régi, úgynevezett barnamezős parkok nem pályázhattak uniós forrásokra. 2009-ben azonban megnyíltak a lehetőségek: pályázatuk nyert, a 200 millió forintos tervhez 93,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

Mura Mészáros József elmondta: a területen a 75 vállalkozás mostoha körülmények között dolgozott. Évente több mint 10 ezer köbméter víz szivárgott el a föld alatt és okozott számukra milliós veszteségeket. Most a támogatásból ezt a rendszert újították meg: 3500 méteres vízvezeték, 1560 méteres szennyvízcsatorna-hálózat épült, s 3500 méteres hírközlési hálózatot "védőcsöveztek".

- A kivitelezés 2009 szeptemberében kezdődött el - mondta az ügyvezető igazgató. - A munka határidőre, 2010. június 30-ára befejeződött.

Az ipari parkban további fejlesztéseket terveznek: fel kell újítani az elektromos hálózatot, az utakat, a járdákat, a kapukat, a beléptető rendszert. A hírközlési védőcsövekbe optikai gerinchálózatot fektetnek, hogy a bérlők nagy sebességű internet- és adatkommunikációs szolgáltatásokat vehessenek igénybe épületében. (logsped)

További információk:2010.07.21.