Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb


Szeged: nyugati elkerülő út

Kapcsolódó oldal:  Szeged: nyugati elkerülő út köti majd össze a logisztikai központot, a Ro-La terminált, a repülőteret és a tiszai medencés kikötőt

Szeged - Jövőre elkezdhetik építeni a nyugati elkerülő út Kiskundorozsma és a régi 5-ös út közötti szakaszát - jelentette be tegnap Botka László, Szeged polgármestere Kiskundorozsmán, a Szilva utcában, közel a körforgalomhoz.

Szeged logisztikai központ, SZILK


az eddig elkészült szakaszok közül a legrövidebb rész kerül majd a legtöbbe, mivel egy vasúti felüljárót, valamint bicikliutat is átadnak vele együtt: a beruházást 2,4 milliárd forintból 2010-ben fejezik be. De az önkormányzatnak nem kell hozzájárulnia a költségekhez, mivel a beruházó NIF Zrt. uniós forrásból valósítja meg.

A nyugati elkerülő út első szakaszát a Bajai és a Szabadkai út között 2004-ben, a másodikat a Bajai út és a dorozsmai körforgalom között 2006-ban adták át, a csaknem egyforma hosszúságú, 2,2-2,3 kilométeres, kétsávos aszfaltcsíkok egyenként 1,1 milliárd forintba kerültek. A harmadik szakasz elkészültével út köti majd össze a logisztikai központot, a Ro-La terminált, a repülőteret, az olimpiai evezőspályát, a virágpiacot és a tiszai medencés kikötőt. A nyugati elkerülő gazdasági feltáró útként az új iparterületeket is elérhetővé teszi a befektetők számára - mondta a polgármester (DM)
(logsped)

További információk:2008.11.17.