Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Szakképzési központ

Integrált szakképzési központ nyílt Nyíregyházán

Térségi Integrált Szakképzési Központ épült az Európai Unió több mint egymilliárd forint összegű támogatásából Nyíregyházán.

A projekt megvalósítására három település önkormányzata közhasznú társaságot alapított Nyíregyháza - Nagykálló - Tiszavasvári Nyírvidék Térségi Integrált Szakképző Központ Kht. néven - mondta Nagyné Román Margit ügyvezető igazgató. Hangsúlyozta: a beruházás az uniós Humán Erőforrás-fejlesztés Operatív Program keretében valósult meg több mint 1,21 milliárd forint összegű költségből.

Az Európai Unió támogatása ebből 1,146 milliárd forint volt, míg a többi pénzt az összefogó önkormányzatok biztosították fejlesztési keretükből. A létrehozott intézmény Nyíregyháza kistérségében a pályakezdő fiatalok munkanélküliségének megelőzése érdekében a piaci igényekhez igazodóan képzi a fiatalokat, a legkorszerűbb tudást sajátíttatja el velük, illetve az élethosszig tartó tanuláshoz biztosítja az alapképességeket - hangsúlyozta Nagyné Román Margit.

A szakképző központban csúcstechnológiai eszközökkel felszerelt tanműhelyek állnak a fiatalok oktatásához rendelkezésre, s azokat rugalmasan változtatni, átalakítani is lehet, követve a munkaerő-piaci igényeket.

Az intézménynek széles kapcsolati rendszere van a folyamatos oktatási megújuláshoz, így együttműködik a térségi munkaügyi központtal, a kereskedelmi és iparkamarával, a tanárok, oktatók képzésére, átképzésére pedig a Nyíregyházi Főiskolával.

Ez biztosítja a gazdasági élet követelményeihez való állandó alkalmazkodást, hogy a központban tanuló, illetve az onnan kikerülő fiatalok biztosan el tudjanak helyezkedi a munkaerőpiacon - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

(mfor)
(logsped)

2007.09.24.