Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébStratégiai megállapodás a Waberer´s-el

Kapcsolódó oldal:  Stratégiai megállapodás a Waberer´s-el

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Waberer's International Zrt.-vel, a kormány erre vonatkozó határozata a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg. (MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel, hogy a megállapodást aláírja a magyarországi nagybefektetővel.

A Waberers's International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai szolgáltatója, 1994-ben jött létre az egykori Volán Tefu Rt. alapjain, amelyet Wáberer György és vállalkozótársai privatizáltak. A társaság ma már mintegy 2500 kamionnal rendelkezik, munkavállalóinak száma eléri a négyezret.

A járműflotta évente több mint 330 millió kilométert tesz meg, fuvarteljesítménye 2011-ben megközelítette az 5 milliárd árutonna-kilométert. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A Waberer's International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.

A mostani lesz a tizenhetedik stratégiai megállapodás a magyar kormány és a Magyarországon tevékenykedő nagybefektetők között. (logsped)

2013.03.07.