Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



A sprint világkupát 2013-ban Szegeden rendezik

Kapcsolódó oldal:  



A sprint világkupát 2013-ban Szegeden rendezik

Szeged 2013 május második hétvégéjén várja a világ legjobb kajakosait és kenusait a sprint világkupán.

"Egyértelmű volt, hogy 2013-ban újra világkupát szeretnénk szervezni – mondja az MKKSZ főtitkára, Dr. Ábrahám Attila. 2007 és 2010 között minden évben rendezett a sportág hazai világkupát, melyekre azt gondolom, hogy szívesen emlékeznek a televíziónézők, a helyszínen szurkolók és a sportolók egyaránt. 2011-ben erőinket felemésztette a szegedi világbajnokság megrendezése, ami valószínűleg minden idők legjobban szervezett kajak-kenu versenye volt, tavaly pedig megpihentünk és az olimpiára koncentráltunk, de idén újult erővel és komoly tervekkel vágunk neki a világkupa megrendezésének."

Jóval a nevezési határidő zárása előtt már több mint 30 nemzet jelezte részvételét a versenyre. A legjobb kajakosok és kenusok nagy része szívesen jön Szegedre, az elmúlt 10-15 évben összegyűjtött visszajelzések alapján elmondható, hogy a legtöbben kedvelik a pálya, valamint a város atmoszféráját és reális versenyhelyszínnek tartják a Maty-eret. A körülmények tehát a szokásosak, a szervezőbizottság elnöke, Ábrahám Attila azonban idén "első bálozó".

Sprint világkupa 2013 Szeged


"Bár versenyzőként és sportvezetőként számtalan jól és rosszul szervezett kajak-kenu versenyen jártam, viszont "fő rendezvényszervezőként" tényleg most fogok debütálni. Persze van bennem némi félsz, de szerencsém van, mert olyan kollégákra hagyatkozhatok, akik már rengeteg sikeres világversenyt bonyolítottak már le." – folytatja a szervezőbizottság elnöke.

A szervezők munkája most fordul célegyenesbe, gőzerővel keresik a világkupát támogatni tudó cégeket. A feladat, hogy a korábbi években megszokott magas színvonalú kiszolgálásban legyen része a résztvevőknek, a helyszínen szurkolóknak és a televíziós közvetítés nézőinek és az eseményt felkaroló szponzorokat is. (logsped)

2013.01.30.