Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Siófok-kiliti Repülőtér


Repülőtér cégadat,  új keresés Név: Siófok-kiliti Repülőtér
Rövid név: Siófok-kiliti Repülőtér
Cím: Szekszárdi út (65-ös út) Siófok-Kiliti és Ságvár között
Siófok
8600
Megye Somogy
Telefon:  
Fax:  
Tel/Fax:  
Mobil: +36 70 611 5343
Vezető:  
Beosztás  
Telefon:  
Mobil:  
E-mail: svip@svip.hu
Honlap: http://lhsk.hu/Hu/
Tevékenység:

Szolgáltatások

Jelenleg:

A közeli Ságvár község határában, tőle északra van a Siófok-Balatonkiliti-Ságvár repülőtér. Ma a polgári hasznosítású repülőtérre kisgépek, vitorlázók, hőlégballonok érkeznek és emelkednek a magasba. A repülőtér mellett harminc férőhelyes szálloda épült.

A nemzetközi forgalom számára megnyitva, határterülettel és határőrségi illetékességgel. Az érkezést az adott repülőtéren a leszállás előtt legkésőbb 72 órával jelezni kell.

Legközelebbi város: Siófok, 5 km, DKTípusa: nyilvános, nem kereskedelmi, ideiglenes nemzetközi repülőtér.
Üzemidő: folyamatos napkeltétől napnyugtáig Leszállópálya: hossza 2500 m, szélessége 50 m, burkolata füves Létesítmények: utasforgalim épület, sportrepülőhangát, fedett gépállóhely.

Helyszín

- Füves pályán kijelölt guruló utakkal folyamatosan hengerelt és karbantartott.

- Fénytechnikánk biztosítja az éjszakai VFR repüléseket. - Üzemanyagot mindenfajta légi és földi járműbe, kedvező áron biztosítják.

- Éttermeik igényesen kialakított helyiségeiben meleg és hideg ételeket szolgálnak fel a hozzánk látogatóknak.

- Az új, kerthelyiség nélkül 50 fő befogadására alkalmas Aviátor Étterem (különtermekkel és tárgyalókkal) 2013 áprilisában nyílt meg. - Szállást tudnak biztosítani 80 fő részére Igényesen berendezett házakban.

- Légijárművek tárolására 11 db összesen 2000 m2 alapterületnyi hangár épült 2010-ben.

- Az ejtőernyőzni vágyók rendelkezésére állnak egész évben folyamatosan, a 29 fő befogadására alkalmas MI-8T típusú helikopterrel, és az erre speciálisan kialakított ejefalu minden szolgáltatásaival.

- A repülni vágyókat különböző útvonalakon tudják megismertetni a repülés szépségével.


Szolgáltás

Ejtőernyős iskola
Sétarepülés
Tandemugrás
Skydive Balaton stb.


Kép: Mészáros Tibor


Siófok-Kiliti repülőtér megkapta az engedélyt
Megkapta határozatlan idejű engedélyét a Siófok-Kiliti repülőtér. (MR)   
2009.02.09.

Luxusreptér lesz Siófok-Kilitin

Júliustól ismét fogad gépeket a Siófok-Kiliti repülőtér - mondta el a Napi Gazdaságnak Balázs Árpád, Siófok polgármestere.   
2008.07.01.

Siófok megvette a kiliti repülőteret

Elképzelhető, hogy akár már jövő nyáron újabb repülőtér fogadhatja a Balatonra érkező külföldi tiristákat. Siófok városa 208 millió forintért jutott hozzá a kiliti repülőtérhez.

Megvette a Siófok-Kiliti repülőteret a siófoki önkormányzat - közölte az MTI-vel szombaton a Balaton-parti város polgármesteri hivatalának sajtóreferense. A város már régóta tervezte a magyar állam tulajdonában lévő légibázis tulajdonjogának megszerzését - tette hozzá Nagy István.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat "első körben" térítésmentesen szeretett volna hozzájutni a repülőtérhez, ezt azonban a tulajdonosi jogokat gyakorló Kincstári Vagyoni Igazgatóság nem támogatta, sőt a későbbi tárgyalások során már csak a vagyonkezelői jog átadására láttak lehetőséget.

Ez év második felében a tárgyalások felélénkültek, ennek során az önkormányzat végig a tulajdonjog megszerzésére törekedett - hangsúlyozta Nagy István. A tárgyalások eredménnyel zárultak: az év utolsó előtti munkanapján, azaz pénteken a felek aláírták az adásvételi szerződést. Ennek alapján az önkormányzat tulajdonába kerül a reptérnek a város területén fekvő része és a rajta lévő felépítmények.

A vételár 208 millió forint, amelynek fedezetével a sajtóreferens közlése szerint "nincs gond, hiszen az év végén megérkezett a város számlájára az épülő Sió Pláza területén eladott önkormányzati ingatlanok vételára: háromszáznegyven millió forint".

Mint arról Nagy István beszámolt, a repülőteret külső, harmadik személlyel kívánja üzemeltetni az önkormányzat, már most nagy az érdeklődés. Hozzátette: az érdemi egyeztetések csak ezután kezdődnek, de minden remény megvan arra, hogy a 2008-as szezon kezdetére egy üzemképes, kulturált repülőtér fogadja majd a légi úton érkező vendégeket. (mfor)
2007.12.29.