Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébSerioplast

Kapcsolódó oldal:  Serioplast-gyár épül a Nyírbátori Ipari Parkban

Megkezdődött az olasz Serioplast műanyagflakon-gyárának építése a Nyírbátori Ipari Parkban- közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere hétfőn.

Az Európában a piacvezetők közé tartozó olaszországi nagyvállalkozás hat hektáros területet vásárolt az önkormányzati tulajdonban lévő ipari parkban, az első beruházási ütemben egy 6.000 négyzetméteres üzemcsarnokot épít - mondta Balla Jánosné.

A helyhatósági vezető hozzátette: az év végéig elkészülő létesítményben 50 új munkahely lesz, s a Serioplast további két hasonló méretű gyárcsarnok létrehozását tervezi a fejlesztés későbbi ütemeiben. Balla Jánosné tájékoztatása szerint az olasz cég befektetésének összegét később, az építési terv további szakaszainak véglegesítése után ismerteti.

A Serioplast Olaszországban tizenegy, Németországban kettő, Franciaországban pedig egy gyárat működtet. Alkalmazottainak száma közel ötszáz, az üzemek forgalma tavaly meghaladta a 110 millió eurót. A cég flakonokból közel 1,4 milliárd darabot készít, úgynevezett preform műanyagtermékekből pedig 500 millió csomagot. A 192 fújó- és 13 présgépén készült termékeket a szépség-, az élelmiszergyártó- és a gyógyszeripar használja, közte 16 multinacionális világcég. A Serioplast beszállítója az Unilevernek is, amelynek gyára működik Nyírbátorban.

Nyírbátor polgármestere elmondta még: a város önkormányzata az I. Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatán nyert 500 millió forint értékű európai uniós támogatásból alakította ki a helyi ipari parkot. Jelenleg ott a dán Coloplastnak gyógyászati segédeszköz-, a magyar magántulajdonú Bátor Trade Kft.-nek pedig autókábel-gyára működik, illetve több kisebb hazai vállalkozásnak van telephelye. Összesen a foglalkoztatottak száma már meghaladja a 1.100-at.

Balla Jánosné hozzáfűzte: az ipari parkban hat darab két-három hektáros építési telek még szabad, külföldi és hazai befektetőkre vár. (metro)

További információk:

Nyírbátori Ipari Park  

SERIOPLAST Hungary Kft.
Nyírbátor 4300, Derzsi utca
Telefon: 06 (42) 510 530

2008.08.07.