Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Schäfer-Oesterle bővit a Bonyhádi Ipari Parkban

Újabb üzemcsarnokot épít az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. a Bonyhádi Ipari Parkban.

Erről írt alá megállapodást Christian Kohorst és Volker Hermann, a cég ügyvezető igazgatói, Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Futár Rajmund, a VIP NKft. ügyvezető igazgatója. A kibővült Ipari Park lehetőséget biztosít majd több termelő vállalkozás helyben történő letelepedésére, illetve ezzel együtt több száz új munkahely létrejöttére Bonyhádon - mondta Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Az eseményen dr. Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár elmondta: A hazai fejlesztés első ütemének finanszírozója a cégcsoport mellett a Széchenyi Tőkealap. A társbefektetés keretében az Alap 223 millió forint összegben, míg a társbefektetők további 96 millió forinttal emelnek tőkét a magyar társaságban, a hazai gyártóbázis bővítéséhez. Christian Kohorst ismertette: a würzburgi székhelyű, prémium kategóriás gépkocsik belső felületeit gyártó cég jelentősen növeli bonyhádi termelését. A 2014-es kétmillió eurós árbevétel után 2015-ben nyolcmillió, 2019-ben 16 millió eurós árbevételt terveznek. A bonyhádi üzem jelenlegi, 150 fős létszámát 2016-ra 300 dolgozóra akarják növelni.

A Schäfer-Oesterle Kft. a megállapodás aláírásával kifejezi azon szándékát, hogy a Völgységi Ipari Park területén egy új, 4000 m2-es csarnokot kíván létesíteni, vállalja, továbbá, hogy az üzemcsarnok átadásától számított öt év alatt az üzemcsarnok átadását megelőző év statisztikai átlaglétszámához képest 150 fővel növeli foglalkoztatotti létszámát. A Schäfer - Oesterle Kft. vállalja, hogy előnyben részesíti a bonyhádi szék-, telephellyel rendelkező vállalkozások alvállalkozóként történő foglalkoztatását, előmozdítja más cégek letelepedését Bonyhádon.
(logsped)

További információk:
2015.05.25.