Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Schäfer-Oesterle 900 milliós fejlesztésbe kezd a bonyhádi ipari parkban

Mintegy 900 millió forintos beruházással valósít meg technológiai fejlesztést a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó, bonyhádi székhelyű Schäfer-Oesterle Kft. (MTI)

Frei István a cég ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint négy robotvezérlésű berendezést és félautomata gyártósort állítanak üzembe az év első felében. A fejlesztéshez 443 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a kft.

A német tulajdonú cég 2014-ben települt be a bonyhádi ipari parkba, a jelenleg használt, 4000 négyzetméteres üzemcsarnokban többek közt sebességváltó- és kormányburkolatokat, ajtókárpitot, oszlopbevonatokat gyártanak. Az ügyvezető igazgató arról is beszámolt, hogy idén újabb, ötezer négyzetméteres üzemcsarnokot építenek mintegy félmilliárd forintos beruházással.

A tervek szerint 2017 közepére elkészülő létesítményre azért van szükség, mert a kft. a VW-csoporttal meglévő szerződéseit csak a gyártás bővítésével tudja teljesíteni.

A cégvezető elmondta: a prémium kategóriás német gépkocsikhoz beltéri alkatrészeket előállító társaság tavaly 130-ról 174-re növelte létszámát, a 2015-ös nettó árbevétele az előző évi 722 millió forint után várhatóan 2-2,5 milliárd forint lesz.
(logsped)

További információk:2016.02.17.