Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania váltóverseny

Kapcsolódó oldal:  Scania váltóverseny

A Scania támogatásával rendezték meg július 18-án Kisbéren a Nemzetközi Egyes Fogathajtó Világkupát és a váltóversenyt, ahol a résztvevő csapatoknak nemcsak fogathajtásban, hanem versenyautó- és kamionvezetésben is bizonyítaniuk kellett.

Scania


A július 16-20. között megrendezett Kisbéri Fogathajtó verseny pénteki estéjén a szervezők különleges programmal örvendeztették meg a nézőket: a világ legfurcsább váltóversenyét tekinthették meg. A háromfős csapatok első, a lovakhoz egyáltalán nem értő tagjainak fogathajtásban, a teherautóktól idegenkedőknek egy tizenkét liter lökettérfogatú, 2250 Nm forgatónyomatékú, 480 lóerős motorral szerelt Scania kamion terelgetésében, a versenyautót korábban nem látott társaiknak pedig egy korábban az Opel Astra kupában induló, ma már autóversenyzőket képző járgány volánja mögött kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és alkalmazkodóképességüket.

Scania


A versenyen hazai és külföldi üzletemberek, valamint fogathajtó versenybírók mellett számos korábbi élsportoló, világbajnoki és olimpiai érmes is elindult, többek között Salga István és Kadler Viktor világbajnok kajakozók, illetve Polgár Viktória világbajnok showtáncos is.

A hagyományteremtő váltóversenyben a Philip Bateman, Mark W. Lee, Hajszán Gyula összetételű hármas diadalmaskodott, akik mindössze 152 másodperc alatt teljesítették a pályát.

Scania


A megmérettetést követően a fesztivál Skandináv Estjén a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep, a skandináv totóban értékes nyereményeket szerző vendégeket egy svéd zenéket játszó zenekar mulattatta hajnalhasadtáig.

Carl-Fredrik Zachrisson, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, akinek csapata a váltóban a középmezőnyben végzett 178 mp-es eredménnyel, elmondta: "Nagyon örülünk neki, hogy egy ilyen színvonalas rendezvény sikeréhez járulhattunk hozzá. A ötnapos versenyt egy igazán jó hangulatú vetélkedés és buli színesítette ahol tényleg nem a győzelem, hanem a részvétel volt a legfontosabb." (logsped)
2008.08.06.