Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébScania újdonságok: üzemanyag hatékonyság és üzemidő növelés

Kapcsolódó oldal:  Scania újdonságok: üzemanyag hatékonyság és üzemidő növelés

Scania Streamline a neve a Scania G- és R-szériás kis üzemanyag-fogyasztásra optimalizált, hosszú távú fuvarozásra tervezett tehergépkocsijainak, amelyek kialakítása és légterelő-készlete alacsony légellenállást eredményez.

A Scania számos újdonságot mutat be, amelyek mindegyikének célja az üzemanyag-hatékony működés és az üzemidő növelésének elősegítése. Bemutatkozik a Scania Streamline, illetve vele párhuzamosan kibővül a rendelhető Euro 6 motorpaletta, amelyek között már a legendás Scania V8 is megtalálható. A szervizszolgáltatások kibővítése és a távdiagnosztika bevezetése mögött szintén a hatékonyság növelése áll.

Scania Streamline

Scania Streamline a neve a Scania G- és R-szériás kis üzemanyag-fogyasztásra optimalizált, hosszú távú fuvarozásra tervezett tehergépkocsijainak, amelyek kialakítása és légterelő-készlete alacsony légellenállást eredményez. A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram útját a jármű előtt és az oldalánál, így csökkentve a légellenállást és az üzemanyag-fogyasztást. Mindemellett áttervezett, kedvezőbb légáramlású napellenző és kiegészítő lámpák elérhetők a fülkékhez. Az új ülések, valamint a belső színek további lehetőségei a járművezető, illetve az utas számára is növelik a komfort-érzetet és kényelmet.

Scania Streamline R 580


Második generációs Euro 6 motorok

A Scania Euro 6 motorjai egyedülállóak a piacon teljesítményüknek és presztízsüknek köszönhetően. A Scania bemutatja az új Euro 6 motorjait, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot. Az Euro 6 motorok második generációjához tartozó 450 és 490 lóerős erőforrásokkal akár 2 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

Az egyedülálló, 410 lóerős hathengeres SCR motor különleges gazdasági előnyt hordoz magában. Az új 520 és 580 lóerős Euro 6 V8 motorok kimagasló teljesítményt biztosítanak. A már bevált EGR és SCR technológiák kombinációja optimális teljesítményt nyújt minden piaci szegmens és szereplő számára.

A Scania ügyfelei most már kilenc különböző Euro 6 motor közül választhatnak, amelyek teljesítménye a kilencliteres 250 lóerős erőforrástól egészen az 580 lóerős V8-asig terjed. További motorok a későbbiek folyamán lesznek elérhetőek. Ezeken felül két gázüzemű motor is rendelkezésre áll, amelyek alkalmasak biogáz-, sűrített földgáz- (CNG) vagy folyékony (LNG) gázüzemre.

Üzemidő

A Streamline bemutatásával egyidejűleg a Scania számos olyan új szolgáltatást is bevezet, amelyek növelik az üzemidőt és megkönnyítik a szervizzel történő kapcsolatteremtést. A távdiagnosztika (Scania Remote diagnostics) lehetővé teszi a szervizek és a Scania Assistance számára, hogy a diagnosztikai programokat távolból futassák le, ezzel előre felkészülve a jármű akár szervizben, akár az út mentén történő javítására, így csökkentve az állásidőt az ügyfél számára.

Scania Streamline G 450


Scania rszéria belső


A Scania Communicator-on keresztül már több mint 30.000 jármű kapcsolódott be a Scania Flottakezelési rendszerébe. Ugyanakkor a Scania Communicator fontos láncszem a szerviz és a jármű összekapcsolásában.

A megújult Scania Opticruise

A Scania Opticruise új üzemmódokkal gyarapodott. Az üzemanyag-megtakarítás maximalizálása érdekében az új Economy módot a Scania Active Prediction rendszerbe integrálták.

A különböző alkalmazásokban a hatékonyság növelése érdekében specializált üzemmódokat fejlesztettek ki. A Scania Opticruise alap verziója további opció a maximális üzemanyag-hatékonyság eléréséhez; meghatározott működési módokkal tovább egyszerűsíti a gazdaságos járművezetést.

Az új üzemmódok lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a jármű teljesítményét teljes egészében a saját felhasználási területükre szabják, figyelembe vegyék a funkcionalitás terén az egyéni kívánságokat, valamint a járművezető képességeit. Az összes beállítás a későbbiekben finomítható a Scania szervizekben. (logsped)

2013.05.02.