Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania: tehergépjármű összeszerelő üzemegység Szentpéterváron

Kapcsolódó oldal:  Scania: tehergépjármű összeszerelő üzemegység Szentpéterváron

A Scania 1910-ben - exporttevékenysége kezdetén - az első külföldön értékesített járművét az oroszországi Szentpétervárra szállította le. A száz éves évfordulóra a vállalat felavatta az új szentpétervári tehergépjármű-összeszerelő és felépítményező üzemet, amely a főleg az orosz piacot szolgálja majd ki.

Az új egységből a Scania az orosz piac előírásainak és működési környezetének megfelelően összeállított teljes járműveket fog szállítani. Az üzem létrehozása szervesen illeszkedik a Scania stratégiájába, mely szerint az orosz piacon szeretné jelenlegi pozícióját tovább erősíteni.

"Ezzel az egységgel közelebb kerülhetünk ügyfeleinkhez, lerövidíthetjük a szállítási időket, illetve jelentősen megnövelhetjük az oroszországi ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink szintjét és mennyiségét." - mondta Johan Black, az új szentpétervári összeszerelő üzem vezetője.

A szentpétervári egység éves kapacitása 5000 tehergépkocsi-alváz és 1500 felépítmény elkészítése. Az üzem 70 dolgozóval kezdi meg működését.

Scania: tehergépjármű összeszerelő üzemegység Szentpéterváron


A Scania helyi beszállítókkal fog együtt dolgozni mind a felépítmények mind az egyéb berendezések terén. A helyi beszállítók révén rövidebb szállítási határidőket tud elérni a vállalat, amely az egyik legfontosabb előnnyé válhat az oroszországi piaci rész növelése érdekében.

Az oroszországi a Scania hatodik ilyen jellegű szállítási központja a dél-afrikai, dubaji, malajziai, thaiföldi és dél-koreai mellett.

Az 1910-es kezdetek óta a Scania összesen 22.000 darab tehergépkocsit és buszt értékesített Oroszországban, nagy részüket az elmúlt évtized folyamán. (logsped)

2010.12.01.