Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania innováció a top 100 -ban

Kapcsolódó oldal:  Scania innováció a top 100 -ban

A Thomson Reuters nemzetközi hír- és pénzügyi adatszolgáltató a világ legjelentősebb száz cége közé sorolta a Scaniát a "Top 100 Global Innovators" elnevezésű listáján.

A listán szereplő cégek a Thomson Reuters szerint "olyan vállalatok, amelyek kiemelkedő mennyiségű új találmánnyal rendelkeznek, az általuk készített újdonságok jelentőségét a szabadalmi hivatalok és versenytársaik is elismerik, valamint forradalmi újításaik számára világszintű védelmet kell biztosítani".

"Ez a díj magukat az innovációkat ismeri el." - írja a Thomson Reuters saját listáról. "A lista világszinten mindösszesen 100 tagja között lenni különleges helyzetet jelent. Megerősítést, illetve visszacsatolást ad arra nézve, hogy az adott vállalat hozzájárul a globális fejlődéshez, az ötletek védelméhez, illetve azok kereskedelmi forgalomba történő átültetéséhez."

A Scania összességében 3.000 szabadalommal rendelkezik. Az elmúlt évben 223 találmányra nyújtott be szabadalmi kérvényt, amely a legnagyobb éves darabszám a vállalat történetében.

Motortesztelés a Scania Technikai Központjában


"Az újítási ötletek legnagyobb része a kutatási osztályunktól érkezik, de előfordul, hogy a gyártóegységek küldenek számunkra ötleteket." - magyarázta Stina Sjögren Paulsson a Scania szabadalmakért felelős vezetője. "A legtöbb szabadalmat később felhasználjuk a gyártás folyamán." - tette hozzá.

"Az elismeréssel valójában mi tiszteletünket fejezzük ki ezen vállalatok és vezetőik innovációs szelleméért, illetve azért az elkötelezettségért, amellyel a szellemi javakat védelmezik." - mondta David Brown a Thomson Reuters IP Solutions divíziójának vezetője. (logsped)

2011.12.18.