Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébScania: eredmény 2012. első negyedév-ben

Kapcsolódó oldal:  Scania: eredmény 2012. első negyedév-ben

Összességében a vállalat üzemi eredménye, illetve értékesítésének árbevétele is csökkent.

Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatójának összegzése “A Scania üzemi eredménye a 2012-es év első három hónapjában 2.323 millió svéd koronát tett ki. A leszállított járművek kisebb mennyisége, valamint az alacsonyabb kapacitás-kihasználtság negatív hatással volt a jövedelemre, csakúgy mint a jövőbeli termékfejlesztések magasabb költségei. A kedvezőbb piaci mix viszont pozitív hatással bírt, így például közel 2000 darab Euro 3-as jármű leszállítása Brazíliában az első negyedév folyamán. A járműszállítások mennyisége azonban a 2011. év végi keresletcsökkenés következtében összességében csökkent.

A Scania termelési mennyiségét a jelenlegi piaci igényekhez igazította. Az első negyedéves tehergépkocsi-rendelésállomány összhangban van a 2011. év végivel.

A dél-európai piac teljesítménye még mindig alacsony szinten van. A negyedév során a latin-amerikai rendelésállományt negatívan érintette az Euro 5 szabvány brazíliai bevezetése. Európában és Ázsiában a kereslet továbbra is kielégítő szinten mozog. A Közép-Keleten a rendelésállomány változatlanul alacsony és a kilátások is bizonytalanok.

Ázsia többi részén növekvő érdeklődés tapasztalható a Scania magas minőségű termékei és szolgáltatásai iránt, többek között például gépgyártó cégektől érkezett jelentős rendelés. A 2011. év végéhez hasonlítva az idei első negyedévben a buszok rendelésállománya, főleg Európának köszönhetően, csökkent. Szintén Európa hatására, a motorok rendelésállománya növekedett.

A szervizek és szolgáltatásaik iránt magas szintű kereslet mutatkozik, elsősorban Latin-Amerikának köszönhetően. Európában 2005-2008 folyamán a tehergépjármű-értékesítés mennyisége nagyon magas volt, amelyet az elmúlt években visszaesés követett. Ennek következményeként a tehergépkocsi-állomány átlagéletkora emelkedik. A magasabb átlagéletkor pozitív hatással van a szervizek kihasználtságára és az alkatrészek értékesítésére, amelyek stabilizálják a Scania jövedelmezőségét. A Scania kedvező piaci pozícióban van az elmúlt időszakban bevezetett termékei és szolgáltatásai révén.” (logsped)

2012.05.04.