Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania: elismerés fenntarthatóság terén elért eredményéért

Kapcsolódó oldal:  Scania: elismerés fenntarthatóság terén elért eredményéért

A kanadai Corporate Knights Inc. szervezet a Scaniát a világ100 legfenntarthatóbban működő vállalata közé sorolta.

A listát a Corporate Knights először 2005-ben állította össze és azóta is minden évben a Davos-ban megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórumon hozzák nyilvánosságra. Azok a vállalatok szerepelhetnek rajta, akik az elmúlt egy évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak fenntarthatóság tekintetében.

A Global 100 elnevezésű lista (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) legfontosabb teljesítménymutatói között szerepel az energia-, víz- és hulladékgazdálkodás. További teljesítménymutatói olyan területeket vizsgálnak, mint a biztonság, munkaerő fluktuációja, innováció, illetve kiterjed arra is, hogy a magasabb beosztásban dolgozó vezetők fizetése kapcsolódik-e a fenntarthatóság terén elért eredményekhez, valamint hogy a vezetőségben milyen arányban dolgoznak nők.

A Scania a 36. helyezést érte el a listán, a járműszektorban csak a Toyota előzte meg, ugyanakkor az egyetlen haszongépjármű-gyártó, aki a kitüntető elismerést megkapta.

"A kitüntetés egyértelmű elismerése annak, hogy a Scania komolyan veszi a fenntarthatóságot és az ilyen irányú erőfeszítéseink megtérülnek." - mondta Erik Ljungberg, a Scania Vállalati Kapcsolatokért felelős alelnöke. "Különösen elégedettek vagyunk azzal, hogy a szén-dioxid kibocsátásunk mennyiségével - amely a díj eléréséhez szükséges előzetes vizsgálatoknak szintén részét képezi - még inkább az élvonalba tartozó vállalatok között vagyunk." (logsped)

2012.02.07.