Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania busz az angliai Stagecoachnak

Kapcsolódó oldal:  Scania busz az angliai Stagecoachnak

A Stagecoach Csoport ismét a Scania mellett döntött 141 darabos megrendelésével. A rendelés 91 darab emeletes és 50 darab egyszintes járműre szól, amelyeket a Stagecoach Angliában fog üzemeltetni.

"Ez a megrendelés a Stagecoach 2009-2010 folyamán leadott, Scania buszokra szóló rendelésének folytatásának is tekinthető, ami egyértelműen mutatja mindkét vállalat elkötelezettségét a magas szintű környezetvédelmi igényeket kielégítő személyszállítási megoldások iránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét mi lehetünk a Stagecoach Csoport legfontosabb beszállítója." - mondta Tony Tomsett úr, a Scania Nagy-Britannia busz- és motorértékesítési igazgatója.

Scania busz az angliai Stagecoachnak


"A Scania emeletes buszai flottánkban már megmutatták megbízhatóságukat, teljesítményüket és üzemanyag-hatékony működésüket, melyek összessége vezetett oda, hogy ismét ezt a márkát rendeltük meg." - tette hozzá Les Warneford, a Stagecoach Csoport ügyvezető igazgatója. "A pozitív működési tapasztalat hatással volt a nem emeletes buszok kiválasztásának folyamatára is. Egyszintes buszok esetében ez volt az első jelentősebb Scania rendelésünk, ráadásul ezek lesznek az első Alexander Dennis Enviro 300 felépítménnyel szerelt járműveink."

A Stagecoach Csoport egy vezető nemzetközi személyszállítási cégcsoport, amely Nagy-Britannia mellett az Egyesült Államokban és Kanadában is jelen van. A 35.000 főt foglalkoztató vállalat busz, távolsági busz, vasúti valamint villamos járatokat üzemeltet.

A járművek specifikációja

Mindegyik jármű 9 literes, az Euro 5 és az EEV normának megfelelő Scania motorral kerül leszállításra. A motorok 230 lóerősek, 1.050 Nm nyomatékkal és ZF HP504 öt- és hatsebességes teljesen automata váltóval szereltek.

Az emeletes buszok a Scania N-szériás alvázára kerülő Alexander Dennis Enviro 400 felépítménnyel 47 + 29 (felsőszint + alsószint) utas számára biztosítanak ülő- és 16 utas számára állóhelyet. A nem emeletes buszok esetében a Scania K-szériás alvázára Alexander Dennis Enviro 300 felépítmény kerül, amely 43 ülő utast és egyelőre meg nem határozott számú álló utast szolgál ki. (logsped)

2011.02.17.