Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania Business Superbrands díj

Kapcsolódó oldal:  A Scania Business Superbrands díjat kapott

Sorozatban harmadszor is elnyerte a Scania a magyarországi Business Superbrands díjat, amelyet 2008 óta minden évben az üzleti szektorba (B2B) tartozó márkák legjobbjainak ítélnek oda.

"Örömmel számolhatok be arról, hogy miután tavaly az új Scania R-szériát a 2010-es Év teherautójának választotta meg az európai szakújságírókból álló International Truck of the Year zsűrije, idén a Scania immár harmadszor a magyarországi Business Superbrands díjat is elnyerte. A legrangosabb szakmai fórumok tehát nemcsak a Scania termékeit, hanem magát a márkát, illetve a márkának az ügyfelek számára képviselt értékeit is a legjobbak közé sorolják." - mondja Kőhegyi Erika, a Scania Hungária Kft. PR és kommunikációs munkatársa.

A díj története

Immár a világ 86 országában azonos szabályok alapján működik az eredetileg Nagy-Britanniából indult Superbrands program, amelynek célja, hogy a saját területén legjobbnak ítélt márkákat kitüntesse. Hazánkban hat évvel ezelőtt osztották ki először a fogyasztói márkákat értékelő Superbrands díjakat, majd nemzetközi mintára 2008-ban már az üzleti szektor (B2B) legkiválóbb márkáinak is odaítélték a Business Superbrands címet. A Business Superbrands tehát olyan márkáknak szól, amelyek elsősorban nem fogyasztókat, hanem vállalkozásokat, illetve szervezeteket szolgálnak ki. Az értékelőbizottság elé kerülő lista mintegy félmillió működő vállalkozás szűrésével, valamint a legnagyobb hazai szakmai szervezetek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és számos megyei iparkamara ajánlásai alapján jött létre. A lista körülbelül háromezer márkát és céget tartalmazott a legnagyobb hazai vállalatoktól a kisebb, ám az üzleti élet kiválóságainak számító vállalkozásokig. A 18 bíráló mindegyike a marketing, a média vagy a tudományok területének jeles képviselője.

Következetes siker

A Scania ez idáig sorozatosan, mindhárom évben elnyerte a megtisztelő címet, ami az ügyfelek számára nyújtott egyenletesen, következetesen és megbízhatóan magas minőségi színvonalnak köszönhető. A Business Superbrands státusz ugyanakkor megerősíti a márka pozícióját, javítja presztízsét és megkülönbözteti a versenytársaktól. Ugyanis Business Superbrand csak az a márka lehet, amely saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi vagy kézzel fogható előnyöket nyújtanak, amelyeket az üzleti szféra szereplői elvárnak, elismernek és amiért megbíznak benne. (logsped)

2010.07.13.