Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébScania Blue Stream - limitált kiadású tehergépkocsi a Scaniától

Kapcsolódó oldal:  Scania Blue Stream - limitált kiadású tehergépkocsi a Scaniától

A Scania bemutatja a Blue Stream fantázianevű, limitált darabszámú, egyedi építésű, a Scania Streamline és a V8 örökség felhasználásával készített vontatóját.A Blue Stream R-szériás kabinját a svéd járműépítő és dizájner, Svempa Bergendahl közreműködésével alakította ki a gyár és mindösszesen kétszáz, sorszámozott darab készül belőle. A Blue Stream egyfajta tisztelgés az 1991-ben bevezetett Scania Streamline tehergépkocsi előtt, amely az iparág első aerodinamikus vontatója volt."A felfrissített Streamline tavaly ismét bekerült a Scania termékválasztékába, és azóta az ügyfelektől számos pozitív visszajelzés érkezett a járművel kapcsolatban, köztük olyanoktól is, akik még az eredeti, hármas szériás Streamline gépkocsikkal dolgoztak." - mondta Kristoffer Nyberg, a Scania hosszú távú fuvarozásra készülő tehergépkocsijainak menedzsere. "Nagyon sokan emlékeznek még az eredeti Streamline világoskék színére, valamint rózsaszín és lila díszítésére.

Amikor elhatároztuk, hogy mintegy tisztelgésképpen a régi jármű előtt, elkészítjük az új Streamline limitált kiadását, egyértelmű volt, hogy Svempa-t bízzuk meg a feladattal. A Blue Stream egyedi kék metálszínben, sajátos külső díszítéssel és belsővel készül, ugyanakkor a járművet a Scania normál gyártási rendszerében gyártjuk, ami a specifikálásnál nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé."A Blue Stream fényezésén modern változatban visszaköszön a régi Streamline öröksége, amely kihangsúlyozza a jármű aerodinamikus tervezését. Az egyedi Scania V8 stíluselemek egyértelműen felismerhetők, mint például a fekete hűtőrács. A belső térbe, szintén a V8 hagyományoknak megfelelően, felső kategóriás kiegészítők kerülnek, ilyen például bőr ülések szellőztető funkciója.A Blue Stream az összes olyan piacon rendelhető opció az ügyfelek számára, ahol a V8 motorok elérhetőek. Vontató és alváz formájában is specifikálható, Highline vagy Topline fülkével, 500-730 lóerő közötti teljesítménnyel. Mindegyik Blue Stream jármű műszerfalán megtalálható lesz annak sorszáma.A Blue Stream tehergépkocsik az alábbi, egyébként opcióként rendelhető csomagokkal felszerelve érkeznek:

- Lighting csomag
- Driver csomag
- Prestige csomag
- Comfort csomag

A járművek végső specifikációja természetesen az ügyfelek egyedi igényei szerint alakul. "Az összes Blue Stream egyedi lesz." - tette hozzá Nyberg úr. "De mindegyikben közös, hogy a Scania Streamline örökséget viszik tovább és nyereséget termelnek büszke tulajdonosaiknak." (logsped)

2014.05.06.