Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Scania 2015 első félévi jelentése

A Scania 2015 első félévi piaci részesedése elérte a 17,2 %-ot.

Per Hallberg, a Scania elnök-vezérigazgatójának összefoglalója

„A Scania európai piacrésze korábban soha nem látott magasságba emelkedett, 2015 első féléve folyamán elérte a 17,2 %-ot. A növekedés részben az Euro 6 termékválasztékunk korai és sikeres bevezetésének köszönhető, valamint abból adódik, hogy új piaci szegmensekben is sokkal aktívabb értékesítési tevékenységet folytatunk.

A Scania értékesítési árbevétele 46,8 milliárd svéd koronát tett ki, míg üzemi eredménye 4.737 millió svéd koronára növekedett. Az értékesített járművek nagy száma, a szervizszolgáltatásokból származó jövedelem és az árfolyamok kedvező alakulása Európában pozitív hatással voltak az eredményekre. Ugyanakkor a latin-amerikai és eurázsiai kereslet visszaesése, illetve a leszállított járművek mennyiségének csökkenése negatívan befolyásolta azt.Összességében a rendelésállomány a második negyedévben az előző negyedévhez hasonlítva nőtt, de az előző évhez viszonyítva a brazil és orosz kereslet még mindig alacsonyabb. Buszok és motorok tekintetében a rendelésállomány valamivel az előző negyedévi szint alatt maradt.

A Scania több fontos ipari berendezés gyártójával is partneri kapcsolatot alakított ki, így például motort fog szállítani az Oshkosh Corporation reptéri járművei, valamint a Hyundai Heavy Industries nagy kotrógépei és gumikerekes rakodógépei számára is.

A Scania hosszú távú tervei alapján folytatja tovább munkáját, mely szerint növelni szeretné piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Ennek eredményeként 2015 első félévében a terület bevételei meghaladták a 10 milliárd eurót. A fejlesztési projektek magas szinten maradnak és a Scania a jövőben is fejlesztéseket eszközöl gyártási és szolgáltatási kapacitása növelése érdekében.”
(logsped)

2015.07.24.