Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Sármelléki repülőtér: első járat Moszkvából 2011-ben

Kapcsolódó oldal:  Sármelléki repülőtér: első járat Moszkvából 2011-ben

Tegnap leszállt az első, Moszkvából érkező gép a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtéren. A nyári szezonban augusztus végéig rendszeres és folyamatos lesz a légi összeköttetés a sármelléki FlyBalaton repülőtér és az Moszkva között.

131 utassal a Skyexpress Boeing 737-500-asa volt az első Moszkvából érkező nyári charter járat.

A Fly Balatonnál április közepén kezdődött a nyári szezon, a reptér azóta hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból, Berlinből és Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről kéthetente érkeznek a járatok - egészen október közepéig. Bár már csak a jövő évben számolunk menetrendszerinti járatok indításával, ettől függetlenül reptér forgalma elvárásaink szerint alakul - hangsúlyozta dr. Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója. Moszkvából most érkező, összesen nyolc járat jelentős lépés.

Az FB Airport Kft. a légiközlekedés minden üzleti szegmensben meg kíván jelenni, amit lehetővé tesznek a reptér kiemelkedően jó adottságai és rendkívül költséghatékony működése is. Önmagában jelentős érték, hogy sikerült megtartani a légiközlekedés térképén a balatoni repülőteret. Az idei esztendő feladata a járatok számának bővítése, a cargo-forgalom megerősítése és a kisgépes forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatások további fejlesztése - emelte ki a kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató.

Továbbra is folynak ugyanakkor a tárgyalások új járatok indításáról - ennek részeként született megállapodás moszkvai charterek fogadásáról is. A Fly Balaton nyereséges működésének megteremtéséhez ugyanakkor elengedhetetlen a menetrendszerinti járatok indítása is, erről a társaság több légitársasággal folytat tárgyalásokat. (nol)

2011.05.27.