Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A sármelléki FlyBalaton repülőtér télen is nyitva tart

Kapcsolódó oldal:  A sármelléki FlyBalaton repülőtér télen is nyitva tart

A sármelléki FlyBalaton repülőtér a korábbi két évvel ellentétben az idén télen nem zár be.

Elkán Péter, az SCD-csoport kommunikációs igazgatója közölte: az április óta az üzemeltetésükben működő reptéren az elmúlt időszakot próbaszezonnak szánták. Ezért számukra is "kellemes meglepetés", hogy az igényeknek köszönhetően megvalósítható az egész éves üzemeltetés.

Hangsúlyozta, hogy személyszállító gépekre egyelőre október 23-ig vannak lekötött járatok, de tárgyalások folynak arról, hogy az év végéig további gépek is érkeznének és indulnának. A jövő évi menetrend szerinti járatokra szóló szerződésekről néhány héten belül születhet döntés.

A cégcsoport már a nyár végén közölte, hogy az idén az utaslétszám várhatóan kevesebb lesz a tervezett 25-30 ezernél, a mostani számítások szerint 20-25 ezer körül alakul a nyári szezonban lecsökkent igények miatt.

Jelentősen megnőtt ugyanakkor a légi teherszállítás iránti érdeklődés, amelyre az év végéig vannak megrendeléseik. Sármellék jelenleg hetente két-három alkalommal egy-egy 170 tonna kapacitású Airbust fogad, amely közelebbről meg nem határozott Európán kívüli célpontokra repül. (turizmusonline)

2010.10.11.