Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania jármű-eladások

Kapcsolódó oldal:  Scania jármű-eladások a világ minden részéről

Scania járművek a világ minden részén megtalálhatók

Környezetbarát tömegközlekedés Szingapúrban Az SBS Transit (Singapore Bus Service), Szingapúr vezető tömegközlekedési vállalata 400 buszt rendelt a Scaniától a már 2007-ben rendelt 500 darabon felül. A járművek motorjai EGR-technológiájúak, így teljesítik az Európában 2009-ben bevezetendő Euro 5-ös, és az ennél szigorúbb EEV károsanyag-kibocsátási szabvány követelményeit is. Az autóbuszok futásteljesítményére vonatkozó adatokat a Scania monitorozó rendszere ellenőrzi majd.

Scania busz Szingapúr

A rendelés annak a törekvésnek a része, amely során az SBS jelenleg 2800 darabot számláló autóbusz-parkját környezetbarátabb járművekre cseréli. A cég flottájából a Scania buszai az elsők, amelyek megfelelnek mind az Euro 5-ös, mind az EEV-szabványnak.

Az alacsonypadlós buszok 230 lóerős, 9 literes lökettérfogatú, részecskeszűrővel ellátott motorokat kapnak. Az EGR-technológiának köszönhetően a károsanyag-kibocsátás szintje külön adalékanyag használata nélkül is alacsony marad, így nem szükséges nagyméretű kiegészítő tartályt rögzíteni a busz oldalára.

Scaniák a finn hadsereg kötelékében

A Scania összkerékhajtású, terepjárásra szánt kamionokat adott el a finn hadseregnek, amelyeket 2009-ben és 2010-ben fog leszállítani. Ez a rendelés is jól illeszkedik a svéd vállalat azon koncepciójába, amely szerint az általános célra épült járművek némi átalakítással speciális célokra is tökéletesen használhatók. A megállapodás huszonegy járműről szól, de továbbiak beszerzéséről is tárgyalnak.

Scania Finn hadsereg

A Scania már korábban is szállított három- és négytengelyes terepjárókat a svéd és holland haderőnek, valamint az utóbbi hónapokban több mint 300 további - ugyanerre a koncepcióra épülő - katonai teherautóra kapott megrendelést Írországból, Franciaországból, Algériából és Ausztráliából.

A finn hadsereg a Scania G 380 8x8-as típusú járműveit választotta, azaz a Scania új közép-magas G-szériájának tagjait, amelyek hálófülkével, négytengelyes futóművel és összkerékhajtással rendelkeznek. A motorok 380 lóerősek és a Scania Opticruise révén a sebességváltás automatikusan történik. A Multilift horogemelőivel is ellátott teherautókat elsősorban kiképzési és karbantartási feladatokra fogják használni, de szerepet kapnak a légvédelem, a tüzérség és a hadműveleti irányítás területein is.

Scaniákon szállítják Ukrajna élelmiszereit

A nemzetközi és ukrán piacra egyaránt szállító Europa-Trans 300 tehérgépjárművet rendelt a Scaniától - ez a svéd cég legnagyobb egyedi megrendelése az ukrán piacon. A kéttengelyes G420 vontatók a dinamikusan fejlődő ukrán élelmiszertermelési szövetség, az Ukramyasoproduct szállítmányozási feladataiban fognak szerepet játszani.

Scania Ausztria

A Scania 1993 óta képviselteti magát az országban. A cég helyi leányvállalatát 1998-ban alapították és ma már közel 100 embert foglalkoztat, a központja Kijevben található, amit további hét szervizműhely egészít ki szerte az országban. 2007-ben 360 új teherautót adott el itt a Scania, ami a duplája a 2006-os adatnak - ezzel a svéd nehéztehergépjármű-gyártó 12%-os részesedést ért el a Nyugat-Európából importált kamionok piacán. (logsped)
2008.09.19.