Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Ryanair Ideiglenesen szünetelti a légi utasforgalmat Sármelléken.

Kapcsolódó oldal:  Ideiglenesen szünetel a menetrend szerinti légi utasforgalom Sármelléken

A Ryanair idén október 26. és 2009. március 29. között szünetelti a menetrend szerinti légi utasforgalmat Sármelléken.

Ryanair


A Ryanair idén október 26. és 2009. március 29. között több járatot, így a Sármellékről induló düsseldorfit sem üzemelteti. Ezért a reptér racionalizálja a működését, és bizonyos szolgáltatásokat szüneteltet a fenti időre - közölte Palkó Lajos a Fly Balaton Airport marketingigazgatója.

A FlyBalaton honlapján található menetrend szerint a Düsseldorf-Weeze járat szerdán, a London-Stansted repülőterére és a Frankfurt-Hahnba közlekedő gép szombaton száll fel az idén utoljára.

A Sármellékről eddig három városba közlekedő Ryanair légitársaság az Európába begyűrűződő gazdasági válság hatásaival indokolta, hogy száznál is több járatát, köztük a balatoni gépeket is leállítja a téli időszakban. Az Európában tapasztalt alacsony kereslet és a magas kerozinárak egyaránt szerepet játszottak a döntésben.

A FlyBalaton repülőtér minden előre bejelentett utas- és áruforgalmi charter járatot zavartalanul kiszolgál a téli időszakban is.

A repülőtér 2009. március 29-től a nyári menetrend érvénybe lépésétől a megszokott színvonalon várja a turistákat és az utazni vágyókat, a Ryanair londoni, frankfurt-hahni és düsseldorf (Weeze)-i járata már foglalható a légitársaság weboldalán a 2009.március végétől kezdődő utazásokra.

A FlyBalaton repülőtér a turisztikai szervezetekkel közösen azon dolgozik, hogy a 2009-es nyári menetrendi időszakban a Ryanair és más légitársaságok is újabb járatokat indítsanak.

További információ: Palkó Lajos, 06 70 339 9755, lajos.palko@flybalaton.com (flybalaton)

További információk:

FlyBalaton Repülőtér (Sármellék)  

Ryanair  

2008.10.22.