Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Robolution a Paksi Ipari Parkban

Kapcsolódó oldal:  Robolution a Paksi Ipari Parkban

Európai uniós támogatással épít kísérleti csarnokot és irodaházat a Paksi Ipari Parkban a Robolution Kft. A kanadai mintára alakult robot integrátor cég ipari robotcellák tervezésével, megvalósításával és beüzemelésével foglalkozik.

A mostani fejlesztés lehetőséget teremt a létszámbővítésre, közölte Kasó Tibor ügyvezető az MTI-vel.

A Robolution Kft.-t korábban az atomerőmű biztonsági rendszereinek üzembe helyezésén dolgozó két szakember, Juhász Andor és Kasó Tibor hozta létre.

A szintén Pakson lévő jelenlegi csarnok kétszintes, 250 négyzetméteres. Az új ennek éppen a háromszorosa lesz. A könnyűszerkezetű épületben összeszerelő tér, raktár kap helyet, lakatos és forgácsoló műhelyt, irodákat és rekreációs helyiséget alakítanak ki. A beruházás teljes költsége megközelíti százmillió forintot, amelyből 23,5 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás.

Kasó Tibor elmondta, hogy integrátori cég korábban nem is létezett Magyarországon, csupán meglévő robotcellák karbantartására szakosodott vállalkozások működtek. A multinacionális cégek külföldi robot integrátori cégeket foglalkoztattak, a magyar gyártók körében pedig nem volt elterjedt a robotizálás, hangsúlyozta. A Robolution az elmúlt évek során autóipari beszállítóknak, élelmiszeripari cégeknek dolgozott, de készítettek robotcellát gépipari feladatra, mondta az ügyvezető. Megrendelések zöme belföldről érkezett, de Romániában is működnek már Robolution fejlesztésű berendezések.

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy a gazdasági válság hatását erősen megérezte a cég, több reményteli projektet elodáztak a megrendelők. Ennek ellenére folyamatosan emelkedett a cég árbevétele: 2009-ben az előző évhez képest megduplázták a bevételt, 2010-ben pedig a válság ellenére ezt tovább növelték 15 százalékkal, ebben az évben pedig még ennél is jelentősebb emelkedéssel számolnak. (logsped)

További információk:2011.07.05.