Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Raklap hamisítás

Bár védjegyoltalom alatt álló raklapok javítására volt csak engedélye egy dél-alföldi férfinak, gyártani is kezdte a terméket, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak ellene - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 41 éves férfi cége nevében védjegyoltalom alatt álló raklapok javítására kötött szerződést. Amikor a jogtulajdonos képviselője megjelent a telephelyen, hogy ellenőrizze a tevékenységét, kiderült, hogy nagyüzemben másolni is kezdte a terméket.

Az adóhatóság pénzügyi nyomozói a telephelyen lefoglaltak csaknem ezer hamis raklapot és a készítésükhöz használt szerszámokat. A lefoglalt termékek a szabvány előírásoknak több szempontból sem felelnek meg, és silány minőségűek - tették hozzá.

A pénzügyi nyomozók a férfit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mivel a jogtulajdonos engedélye nélkül védjegyoltalom alatt álló termékeket gyártott, és így vagyoni hátrányt okozott. A nyomozás iratait hétfőn küldik meg vádemelési javaslattal a Szarvasi Járási Ügyészségnek.

A jogerős ítéletet követően az adóhatóság a hamis raklapokat eljuttatja rászorulókhoz, segélyszervezetek közvetítésével így kórházak, iskolák, létminimum alatt élő családok fűtési költsége csökkenthető.
(logsped)

2014.08.25.