Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Rail Cargo-nál csoportos létszámleépítés

Kapcsolódó oldal:  A Rail Cargo-nál csoportos létszámleépítés

A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja a leépítést, és minden fórumon hangsúlyozza, egyetlen tagját sem érintheti az elbocsátás.

Csoportos, 460 főt érintő létszámleépítést jelentett be a Rail Cargo Hungaria (RCH) - közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte (VDSZSZ) keddi közleménye. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja a leépítést, és minden fórumon hangsúlyozza, egyetlen tagját sem érintheti az elbocsátás. Amennyiben rövidesen nem születik a VDSZSZ-tagokra nézve megnyugtató megállapodás, úgy a vállalatnak sztrájkra kell számítania - hangsúlyozza közleményében a VDSZSZ.

A szakszervezet tudomása szerint a létszámleépítési konzultáció október 21-én, a területi konzultációk pedig novemberben kezdődnek: a Miskolcon november 5-én, Szegeden november 3-án, Szombathelyen november 2-án, míg Záhonyban november 4-én.

A szakszervezet tudomása szerint a munkáltató már tájékoztatta a regionális munkaügyi központokat is a tervezett csoportos létszámleépítésről, de a leépítésben érintett munkakörökre egyelőre csak halványan lehet következtetni. A VDSZSZ szerint az átadott anyagból kiolvasható, hogy egyes területi üzemeltetési központok létszámából hány munkavállalót kíván elbocsátani az RCH.

A szegedi központhoz jelenleg 575-en tartoznak, ezt 176 munkavállalóval csökkentené az RCH. A leépítés 45 fizikai és 131 szellemi munkakört érintene a munkáltató tervei szerint. A szombathelyi központ 872 munkavállalójából 140-et kellene elbocsátania, ez azonban kivétel nélkül csak szellemi munkakörben dolgozókat érintene. A miskolci területi üzemeltetési központban 638-an dolgoznak, közülük 88 munkavállalót - 10 fizikai és 78 szellemi munkakörben dolgozót - érintene a leépítés. A záhonyi területi üzemeltetési központ 394 munkavállalója közül a munkáltató 56 "talpára kötne útilaput", ebből húszan fizikai, 36-an szellemi munkakörben dolgoznak - közölte a VDSZSZ. (Híradó)

2010.10.12.