Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Rail Cargo Austria a hónap vállalata

Kapcsolódó oldal:  A Rail Cargo Austria (RCA) a hónap vállalata

Az UIC (International Union of Railways -Nemzetközi Vasúti Unió) a hónap tagvállalatának választotta a MÁV Cargo Zrt. anyavállalatát, a Rail Cargo Austriat.

A szervezet online kiadványa, a railfreightportal.com ebből az alkalomból interjút készített Friedrich Macherrel és Ferdinand Schmidt-tel, az RCA vezérigazgatóival.

Az említett média elöljáróban megállapítja, hogy az RCA ideális mottója: "Együtt vagyunk erősek". A magyar MÁV Cargo átvételével ugyanis létrehozta Európa egyik legnagyobb vasúti árufuvarozó vállalatát, egy olyan cégkombinációt, amely lehetővé teszi, hogy a vállalat teljes gőzzel fejlődhessen a balkáni államok, a Fekete-tenger és Ukrajna irányába.

Ferdinand Schmidt az interjúban kifejtette: "Magyarország legnagyobb, 83%-os piaci részesedésű vasúti fuvarozójával való egyesülésünkkel határozottan konszolidáltuk délkelet-európai pozíciónkat.

Stratégiai szempontból ez kiváló hosszú távú perspektívát kínál. A MÁV Cargo révén javítottuk pozíciónkat a Duna közlekedési korridoron, ugyanakkor tökéletes összeköttetést teremtettünk Ausztria és a balkáni államok, a Fekete-tenger és Ukrajna között". (logsped)

2010.02.11.