Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÁtadták Győrszemerén a Raabersped logisztikai központotját

Kapcsolódó oldal:  Május végén adták át Győrszemerén a Raabersped logisztikai központot.

Május végén adták át Győrszemerén a Raabersped logisztikai központot. A magyar és osztrák nemzeti színű szalagot Gustav Poschalko kereskedelmi tanácsos, az ÖBB Holding igazgatósági vezérigazgatója, dr. Székely Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és Iszak Tibor, a Raaberlog Kft. vezérigazgatója vágta át

A 83-as út mellett épített, 4500 négyzetméter alapterületű, 7,5 méter belmagasságú fedett raktárközpont a legújabb technológia szerint készült. 350 méter hosszú iparvágánnyal, hat vasúti kapuval, 11 korszerű, süllyeszthető közúti zsilipkapuval, kétszáz méter szilárd burkolatú oldalrakodóval és korszerű irodablokkal rendelkezik.

Ezzel a beruházással a Raabersped megerősítheti pozícióját a kelet-közép-európai logisztikai szolgáltatók piacán, amelyet hamarosan a kelet-magyarországi logisztikai központ megvalósítása, majd a győrszemerei bővítése követ.

A társaság új fejezet kezdetének tartja az eseményt, hiszen a logisztikai központ és az önálló kamionpark üzemeltetésével a Raabersped komplex logisztikai szolgáltatóvá vált. A tíz hónap alatt elkészült létesítmény saját beruházás keretében valósult meg, több mint egymilliárd forint értékben.

A Raabersped-csoport (Raabersped GmbH és leányvállalatai: a budapesti Raabersped Kft. és a Hungaro-Rail Kft., valamint a zágrábi Raabersped d.o.o.) múlt évi együttes árbevétele 164 millió euró (körülbelül negyvenmilliárd forint) volt. Csoportszinten megközelítőleg 230 ezer vasúti kocsiban 9,3 millió tonnát fuvaroztattak. (napi.hu)

További információk:

Express-Interfracht Hungaria
2011. január 1. – Összeolvadás

A Mávtranssped Kft.-nek a Raabersped Nemzetközi Szállítmányozási Kft.-be való beolvadása révén jött létre az Express-Interfracht Hungaria Nemzetközi Szállítmányozási Kft. Az új vállalat tulajdonosán, az Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH-n keresztül 100%-os Rail Cargo Austria AG (ÖBB - Osztrák Állami Vasutak) tulajdonban van.

Az Express-Interfracht Hungaria Kft. minden területen kihasználja a szinergiákat – két tapasztalt, professzionális vállalat tudását összeadva globális logisztikai szolgáltatásokat nyújt vasúton, közúton, valamint a légi- és vízi fuvarozás, raktárlogisztika és vámügyintézés terén.

További információk:2008.06.20. frissítés: 2011.06.20.