Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Qualcomm OmniExpress rendszer a Waberer's kamionokban

Kapcsolódó oldal:  Qualcomm OmniExpress rendszer a Waberer's kamionokban

A Qualcomm a Waberer's a teljes flottáját felszereli a fedélzeti számítógépre integrált OmniExpress rendszerrel. A kamion adatok GPRS-hálózaton keresztül kerülnek a hálózat-felügyeleti központba.

A Waberer's teljes flottáját - 2200 magyar és román kamiont - felszereli az OmniExpress® telematikai megoldással. A vállalat emellett a Qualcomm webes FleetVisor™platformját használja majd a járműflotta felügyeletére.

A fedélzeti számítógépre integrált OmniExpress rendszert és a digitális tachográfot együtt használva a Waberer's menetirányítói távolról ellenőrizhetik, hogy mi történik a gépjárművezetővel és a járművel. Az OmniExpress összegyűjti a kamion helyzetével, a gépjárművezető viselkedésével és az üzemanyag-felhasználással kapcsolatos legfontosabb adatokat és GPRS-hálózaton keresztül továbbítja az információt a Qualcomm hálózatfelügyeleti központjának, ahonnan a Waberer's munkatársai a FleetVisor Services portálon keresztül elérhetik azokat.

OmniExpress


Az OmniExpress használatával a Waberer's optimalizálhatja tevékenységét és javíthatja az ügyfelek kiszolgálását helyi információk átadásával. A rendszer nyomon követi az úton lévő szállítmányokat, ezáltal előre tervezhetővé válik a be- és kirakodás ideje, a szállítmány érkezési időpontja pedig pontosan előre jelezhető lesz.

A FleetVisor Services portál teljesen integrált módon működik a Waberer's TMS- (transportation management, fuvarszervezési) rendszerével és javítja a flottaüzemeltetés és a flottairányítás adminisztratív feladatainak hatékonyságát. Az irodai munkatársak napi szinten hozzájuthatnak a fuvarozási tevékenység hatékonyságával kapcsolatos adatokhoz, például ami a flottakihasználtságot, az üzemanyag-fogyasztást vagy a járművekre és gépjárművezetőkre vonatkozó költségeket illeti, de ugyanígy elérhetik a nemzetközileg szabályozott vezetési és munkaidőkhöz kapcsolódó információkat is.

Ezek a fontos adatok grafikonok és táblázatok formájában állnak rendelkezésre, egyedi szűrésekkel érhetők el bármilyen időpontban, így a szállítás előre tervezhető és kalkulálható.

-"Fontos volt, hogy olyan új partnert találjunk, aki képes alkalmazkodni európai terjeszkedésünkhöz és stratégiánkhoz. Az ajánlott szolgáltatások és a színvonalas tanácsadás egyaránt komoly szerepet játszott döntésünkben" - mondta Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. -"A Qualcomm csapata aktívan közreműködött a rendszer saját folyamatainkra és struktúráinkra való adaptálásában."

-"A Waberer's stratégiai jelentőségű ügyfél, ami komoly segítség lesz abban, hogy a Qualcomm jelentősen terjeszkedhessen Kelet-Európában" - mondta Bill Karnazes, a Qualcomm Enterprise Services Europe ügyvezető igazgatója. -"Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk Magyarország legnagyobb szállítmányozóját a Qualcomm OmniExpress flottafelügyeleti megoldás kiépítésével, és ezzel hozzásegíthetjük a gépjárműpark és a gépjárművezetői kapacitás hatékonyabb kihasználásához."
(logsped)

2009.05.18.