Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Prologis megvásárolta a magyarországi M1 Business Parkot

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari-ingatlan vállalat ma bejelentette, hogy a Prologis Targeted Europe Logistics Fund ("PTELF") megvásárolta a magyarországi M1 Business Parkot. Az eladók a CA Immo és a Union Investment voltak.

A Prologis Park Budapest M1 névre átkeresztelt park öt létesítményében összesen 69 105 négyzetméter terület található. A park hazai, régiós és nemzetközi ügyfelek fogadására egyaránt alkalmas.A Prologis Park Budapest M1 ügyfelei a Daejung, a DHL, a Kuehne&Nagel, az LGI, a Metal Hungaria, az MT Display és a Willi Betz.

A park Budapest nyugati határán található, 23 kilométerre a városközponttól, és közvetlen kapcsolattal rendelkezik a Budapestet Győrrel, Pozsonnyal és Béccsel összekötő M1-es autópályával."Ez a tranzakció az után jött létre, hogy tavaly Közép- és Kelet-Európában összesen 390 000 négyzetméter területet vásároltunk fel a behelyettesítési ár alatt" - mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. "A Prologis Park Budapest M1 Budapest fő nyugati kereskedelmi útvonala mellett fekszik, így jól kiegészíti a már meglévő portfóliónkat. Az elhelyezkedés kulcsfontosságú döntési faktor ügyfeleink számára, és most már eggyel több disztribúciós parkot kínálhatunk nekik a magyarországi piacon."

A tranzakció során a Prologis képviselője a JLL ingatlanügynökség volt.

A Prologis vezető ipari-ingatlanszolgáltató Magyarországon, portfóliója több mint 548 000 négyzetméteres. (2014. december 31-i adatok szerint).
(logsped)

2015.03.18.