Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset

Lezárult a Praktiker Kft. eladása, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta az ügyletet. (MTI)

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában - tájékoztatott közös közleményben a Wallis és a Praktiker szerdán.

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a barkácsáruház-lánc magyarországi üzletei zavartalanul működtek. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt - közölték.

A befektető a magyarországi üzletmenetet Praktiker márkanéven viszi tovább, mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik.

Az új tulajdonos belépése jó időben történt, a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre - hangsúlyozták a közleményben.

A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát.

nyilvános cégadatbázis szerint Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. 2015-ben 32,5 milliárd forintra növelte árbevételét a 2014-es mintegy 25 milliárd forintról. Így adózott eredménye meghaladta a 864 millió forintot, szemben a megelőző év 831 milliós veszteségével.
(logsped)

2016.04.20.