Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Poli-Farbe: A logisztikai központ első ütemét átadták Bócsán

Kapcsolódó oldal:  Poli-Farbe: A logisztikai központ első ütemét átadták Bócsán

Átadták a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. logisztikai központjának első ütemét a Bács-Kiskun megyei Bócsán.

A teljes beruházás 270 millió forintból valósul meg 2010 nyaráig. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert festékek gyártója Szlovákiában és Romániában is terjeszkedni kíván.

Regionális logisztikai központ épül fel Bócsán a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. befektetésének köszönhetően, saját erő és GOP pályázati támogatás bevonásával jövő augusztusig. Az első ütemet, az 1500 négyzetméteres raktárt, kedden avatták fel ünnepélyes körülmények között. A 270 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert a festékgyár - dinamikus fejlődésének köszönhetően - folyamatosan új piacok felé nyit. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert Cell Kolor Aqua és a Platinum Decor termékcsalád gyártója nemcsak a hazai szakkereskedések és áruházláncok egyik legfőbb magyar beszállítója, de leányvállalatai révén már a szlovák és a román piacon is terjeszkedésbe kezdett.

A Poli-Farbe közel két évtizede hazánk egyik meghatározó festékgyártó cége, jelenleg csaknem 180 embernek ad munkát. Az alapítás évében nem egészen 20 tonna festéket gyártottak és adtak el, tavalyra ez meghaladta a 30 ezer tonnát. A cég bruttó árbevétele 4,9 milliárd forint volt 2007-ben, de ez a szám az elmúlt esztendőben már 5,6 milliárdra emelkedett.

A folyamatos innováció és fejlesztés mellett szakmai kurzusok és közönségtalálkozók szervezésével is igyekszik fenntartani növekedési pályáját a Poli-Farbe. Ez idáig már több mint 40 alkalommal, az ország számos pontján, minden megyeszékhelyen rendeztek úgynevezett „Mestertalálkozókat", ahol a meghívott festőknek, kivitelezőknek bemutatták a legújabb termékeiket, számot adtak fejlesztési terveikről, mindemellett pedig tippeket is ajánlottak a válság túlélésére. Több mint kétezer mester vett részt eddig a továbbképzéseken. (DM)

További információk:2009.09.18.