Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Pécsett új ipari park épül

Kapcsolódó oldal:  Pécsett új ipari park épül

Pécs közös társaságot alapít egy osztrák befektetőcéggel ingatlanok fejlesztésére és értékesítésére.

A cégben a Pécs Holding Zrt. huszonhat százalékos, míg az osztrák tulajdonú IPP Beteiligungs GmbH hetvennégy százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Pécs így egy százhatvanöt hektáros, ipari park kialakításában vesz részt, amelynek köszönhetően komoly gazdasági előnyökhöz jut a város, jelentették be. A városi tulajdonú Pécsi Ipari Park 20,7 hektárja is bekerül az új cégbe, ezért ellentételezés is jár.

"Új rendszerben folyik a vagyongazdálkodás" - közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A városvezető elmondta, pár éve még ellenzéki képviselőként is felemelte a szavát az elhibázott ingatlaneladások miatt, most a gyakorlatban is igazolják, másként is lehet csinálni.

A korábbi ipari park területét is magába foglaló, új ipari parkot a város déli területén alakítják ki. Az önkormányzat vállalta, hogy átminősíti az érintett területet, és ezzel a jelenlegi mezőgazdasági területek helyén megkezdődhet az ipari park kialakítása, melyhez a szükséges forrást az osztrák befektető nyújtja. A haszonból a város és az osztrák partner tulajdoni arányában osztozik.

Szakemberek szerint a százhatvanöt hektár már alkalmas komoly vállalkozások Pécsre csábítására. Hans-Peter Frauenhoffer, az osztrák befektetőcég ügyvezetője hangsúlyozta, mindent meg is tesznek, hogy új gazdasági szereplők jelenjenek meg. (origo)

További információk:2010.09.22.